餐厅: Jashan Celebrating Indian Cuisine
资讯:

2014-12-08 1669 浏览
星期六, 晚上7:30pm, 人流少, 坐得好舒服, 慢慢食, 慢慢倾计. 环境装饰都好有特色.先黎welcome food. 有蕃茄汤, 系暖暖地带点辣, 几开胃. - mango lassi ($35) :好有芒果味, 好好饮, 而且加左乳酪都唔会太酸, 甜度适中, 虽然好多冰, 但个味都冇变得好淡.- cottage cheese fingers ($68) :清淡既芝士, 所以唔太食到芝士味. 软软地既质地. 个皮系炸, 不过唔系脆身, 系好似面包软软一层包著芝士. 我觉得味道麻麻地.最正都系绿色既香料酱, 好多香料味有d复杂但好易入口, 好好味. 另一款只系辣茄汁. - goan mackeral curry ($145) :系鲛鱼, 红辣椒, 可可咖哩,  所以唔算好辣. 而且仲有点鸡肉. 咖哩比较稀, 我配饭食.唔会好多香料味, 呢款鱼比较腥, 但佢煮得几好, 冇腥味. 鱼质比较实, 有弹性.- mang chilli chicken ($128) :系辣椒鸡咖哩, 真系好辣, 要饮野清清味蕾. 好多香料味. 咖哩好杰身, 配naan就岩哂.鸡肉好嫩滑, 虽然好辣, 但好

- mango lassi ($35) :

清淡既芝士, 所以唔太食到芝士味. 软软地既质地.

鸡肉好嫩滑, 虽然好辣, 但好惹味, 食到停唔到口, 不过系甘饮水降辣度.

- garlic naan ($28) :

一上菜, 好香蒜味, 好吸引. 但食落又冇咩蒜味, 有点韧, 而且好油.

分量多, 食完好饱腻, 我地都食唔哂.

- basmati rice ($38) :

长形既米饭, 比较干爽, 唔会痴埋, 食落好似米粉碎, 一咬就散, 几得意.

配咖哩好好味, 我同友人都食哂d饭.

服务很好, 服务员好nice, 而且照顾周到, 冷热水都有俾我地, 点菜时也会解释食物.

可能比较正宗, 咖哩有点辣, 可能未必人人岩.
welcome drink, food.
mango lassi
paneer amritsari pakora