2023-04-11
Long time no chill!Weekend朋友话想食特别啲,于是乎拣咗呢间食秘鲁菜嘅餐厅。秘鲁菜俾我嘅Feel同巴西菜有啲似,原来喺地理位置上正正就系隔离,难怪调味风格咁相近。好钟意餐厅嘅大玻璃有自然光线透入嚟,感觉时间都放慢咗✨• Lunch Menu $298/位(1 Starter + 1 Main)- Tacos Picante de Carne迷你黑色Taco皮夹住炖牛肉、和牛肉眼、牛油果慕丝以及秘鲁辣椒酱Rocoto。饼皮喺咀嚼间品尝到粟米嘅甜味,而馅料嘅调味就偏浓,加上较清新牛油果,味道啱啱好可以balance到🙆🏻♀️- Salmon Anticucho +$68三文鱼肉用混合多款香料腌制,烧过后迫出鱼油香味,入口柔软松化,冇嚡恰恰嘅感觉☺️- Chicken Panca 呢道Chicken Panca外皮烧至微脆,保留返少少鸡皮嘅嫩滑口感,最正系个调味用咗秘鲁嘅黑辣椒去腌到只鸡入味,食落惹味香口又完全唔辣,值得一试👍🏻- Sirloin de Wagyu +$88另一款主菜加钱叫咗和牛西冷,可惜出到嚟效果偏熟,未系最好嘅口感同味道。同平时锯扒唔同,本身已经用酱
• Lunch Menu $298/位
(1 Starter + 1 Main)
- Tacos Picante de Carne
- Salmon Anticucho +$68
- Chicken Panca
- Sirloin de Wagyu +$88
另一款主菜加钱叫咗和牛西冷,可惜出到嚟效果偏熟,未系最好嘅口感同味道。同平时锯扒唔同,本身已经用酱汁调咗味😉
- Torta de Leches +$80
呢款甜品嘅中文叫鲜奶蛋糕,海棉蛋糕中嘅细孔吸满云尼拿汁,口感非常之湿润绵密,顶层放上香蕉雪糕同芒果酱,充满住热带风味😋
- Alfajor +$80
超重牛油香嘅曲奇夹住香甜细滑嘅焦糖酱同椰丝,整体冇想像中咁甜腻🧡