2023-10-30 356 浏览
兰桂芳小巷有间超隐蔽嘅居酒屋Roji😆Roji ura 系日文解作为小巷的藏身之所,所以同餐厅名都几贴切~餐厅分咗室内同室外,环境暗暗地成个气氛几浪漫。当日walk-in 只有outdoor 提供,有风扇个啲所以就算夏天都唔算热,但唯一问题系室外灯光真系太少,搞到我睇menu个阵要开手机电筒先睇到…讲返正题先,全晚最中意嘅菜式系seafood box 💕卖相很吸引,釜饭上面布满各种海鲜,例如三文鱼籽、蟹肉、渍萝卜、八爪鱼等等。将米饭搅拌均匀后,真系同嘅饭好match🥲而scallop 都好有惊喜,落咗柚子汁及日式高汤调味所以食落好fresh ,绝对系一道下酒菜。整体嚟讲,虽然食物份量偏,小所有菜式都好满意🫶🏻而佢地嘅drink menu都好多选择,同埋低酒精成份嘅酒比客人选择。特别系小编呢啲有酒精敏感但又想口痕饮几啖都可以饮到成杯😆🍻📌Scallops $158📌Seafood box $268📌Udon $98📌Cartilage $98📌Torotaku $158 📌Yuzu highball $95Information: Roji (中环)Price:around $1000(

📌Scallops $158
📌Seafood box $268
📌Udon $98
📌Cartilage $98
📌Torotaku $158
Roji (中环)
Price:around $1000(+10%service charged)
📍中环德己立街20A号地舖