2024-10-18
中环绝对系一个充满特色bar嘅地方而我自己一直都私藏呢间宝藏级主打fruit spirit嘅cocktail bar就算系weekday嘅晚上同样热闹气氛好好感觉好舒服 YUZU MISOApplejack · Yuzu · White Miso · Honey Citro Tea · Genmaicha · Lime带出2种对比感好强烈嘅味道但出黎嘅效果好有惊喜入口先带出一阵柚子清香然后慢慢渗出面豉咸香感整个味道唔会heavy反而仲几清爽PAPAYA FIZZABA Pisco · Macadamia · Papaya · coconut · Falernum pineapple · orange flower water味道较fresh嘅一款cocktail质感好轻盈而且带出淡淡清甜感感觉好适合女士或钟意fruity口味嘅人MOONY MELON G' Vine floraison Gin · Raki · Centum Herbis · Sugar snap pea · Melon同样系另一款较重果香及清新嘅cocktail蜜瓜嘅甜味好突出 甜味余韵悠长偏好果香味一定要试下RED
就算系weekday嘅晚上同样热闹
同样系另一款较重果香及清新嘅cocktail
蜜瓜嘅甜味好突出 甜味余韵悠长
偏好果香味一定要试下
REDEMPTION
Prune braady · Strawberry Campari · Hazelnut · Dry Vermouth · Chocolate Bitters
味道相对较strong嘅一款cocktail
酒味会较明显及强烈