2018-03-13
中上环实在好好多咖啡店林立,呢日同朋友左拣右挑,拣咗一间位于卑利街吧cafe:Dose。星期六嘅晏就无咩人,好清闲~同朋友叹美食吹吓水,时间好快过~Egg Benedict $108对于我呢个蛋控嚟讲~我一定会拣egg Benedict。有三文鱼、菠菜同Parma Ham俾大家选择!同朋友一人拣咗一款,Parma Ham咸咗少少,不过流心蛋系正嘅!最特别系入面嘅炸薯饼炸得金黄色,食落去脆卜卜~好好味!下次可试下菠菜~菠菜味唔算好重,又健康,岩晒追求健康嘅女士。Slow Roast Spring Chicken $118要等嘅时间虽然耐少少,不过都值得嘅~1/2 只鸡岩晒一个人嘅份量。食落去鸡肉都唔算好鞋~而配碟嘅薯仔同菜都好好味~Pancake $78呢个独家嘅Pancake 要星期六日先食到~ pancake 嘅松软度同质感唔算太厚身, 好松软!一定要加埋糖浆,令到成知Pancake提味更加吸引,值得一赞 !虽然呢度cocktails 好吸引,wine menu 嘅选择都好多,而coffee亦出名,不过我都系钟意个mocktail。热情果mocktail靓到心心眼~虽然有少少酸,不过
Egg Benedict $108
Pancake $78
虽然呢度cocktails 好吸引,wine menu 嘅选择都好多,而coffee亦出名,不过我都系钟意个mocktail。热情果mocktail靓到心心眼~虽然有少少酸,不过同鸡肉、Egg Benedict夹埋一齐食嘅话,即时帮你口腔refresh~行到热辣辣,有一杯冰冰mocktail加埋悠闲嘅环境,真系好relaxing啊!
不得不提嘅系,Dose装潢好简单,坐得好舒服。假日同朋友或闺蜜一齐嚟呢度悠游自在吹吓水,都几唔错架!