2023-10-18
其实bookmark咗一段时间,不过一直冇时间黎中环,今日过黎中环街市买手作前终于去到食lunch😆两点上去,去到嘅时候入面已经full晒,等咗10分钟左右开始陆陆续续有台,于是职员安排咗我哋坐出面可以打卡😎—————————————————————📍 Tommy Yummy地址: 中环威灵顿街98号翡翠中心1楼✍🏻/食评/◍ 虾球炒金边粉虾身偏中size,煮法保留咗虾嘅生熟度,食得出好弹牙~金边粉好足料,加咗芽菜、花生碎、辣虾米增加口感同层次,而且味道不算辣,可接受范围,味道一流👻◍ 鸡肉干炒宽河粉宽河粉炒得好干身唔油腻,鸡肉都腌得好入味又唔嚡熠熠,朋友都赞口感好滑捋捋好好食😂😂◍ 芒果乳酪叠叠冰(2人份)今日嘅主角系甜品🥳🥳芒果好甜好多汁,芒果砖果肉果味香浓,乳酪叠叠冰好绵,入面仲有糯米饭,加埋椰浆更加正😆😆◍牛油果沙冰沙冰口感好smooth,入口即溶,上面仲有半个牛油果,熟度刚刚好,牛油果肉好腍身,感觉几fresh几适合呢个天气
—————————————————————
📍 Tommy Yummy
地址: 中环威灵顿街98号翡翠中心1楼 ✍🏻/食评/
◍ 虾球炒金边粉
◍ 鸡肉干炒宽河粉
◍ 芒果乳酪叠叠冰(2人份)
◍牛油果沙冰