今次去咗中环试一间新开嘅日本餐厅,佢哋喺尖沙咀都有分店,不过中环呢间就系行中高价位餐厅,lunch都有omakase可以拣~Lunch set价钱定格偏高,但同quality成正比,亦会有面豉汤、沙律同甜品✌🏻~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨价钱:7/10👅味道:8/10🌌环境:8/10▫️ 鮨廷特上鱼生丼 ($288)刺身份量唔少,而且大概有10款咁多,包括吞拿鱼腩、帆立贝、三文鱼子同牡丹虾等等,亦有一定厚度,同埋好新鲜✌🏻 但我一向都觉得无论系寿司定系丼,个饭整得好唔好食系最重要!呢间醋饭酸味突出,温度依然保持微暖,饭粒淡粽色,似乎师傅已经进行过调味,令人印象深刻▫茶碗蒸茶碗蒸同平时见到嘅有少少唔同,佢额外落咗海带,令到口感丰富,而且用料好足,仲有鱼肉喺入面▫抹茶布甸今日嘅甜品系抹茶布甸,质感软滑,亦带有抹茶嘅甘甜,上面仲有粒糖腌黑豆😋

~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨价钱:7/10
👅味道:8/10
🌌环境:8/10

▫️ 鮨廷特上鱼生丼 ($288)

▫茶碗蒸

▫抹茶布甸