2024-09-12
#pb食在中环 #pb日式系列 中环新开日式丼饭定食🍱New Restaurant Alert🚨✨中环歌赋街一向有好多日式拉面店 6月头仲新开左一间日式丼饭定食🤪 佢位于中环扶手电梯、PMQ附近 位置都唔错👍🏻 店内装修以大正时代风格 融合日式与西式元素😍环境唔大 只有7-8张枱🥰 佢选用熊本、宫崎嘅食材 主打黑毛和牛丼饭、锅物定食😋 .丼饭定食有3款肉类、3款size选择 价钱$108-$228不等🤪 锅物定食就有日式昆布柴鱼汤、关东风寿喜烧汤选择 价钱$138 / $168 / $268 视乎不同肉类😍 饮品方面有梳打、汽水、啤酒等👍🏻🔹黑毛和牛丼定食(L)🐮定食包左面豉汤、沙律、3款前菜😋 我地叫左L size (140g 和牛)份量都几多👍🏻 肉质嫩滑 捞埋蛋汁食口感更加丰富😍 不过价钱$198就有少少贵🤪🔹日本黑毛和牛A4肩脊肉配关东风寿喜烧汤🍲推介❤️ 定食包左沙律、一款前菜🤪 肩脊肉入口即溶 牛味好浓😋 配菜份量都好多 有菜、萝卜、杂菌等👍🏻 特别一赞佢嘅寿喜烧汤底 味道偏甜 绝对唔会过咸 配饭食一流😍🔹海盐白桃梳打🍑🔹纪州蜜柑梳打🍊两杯梳打都好大杯👍🏻 味道唔会太甜 白桃
中环新开日式丼饭定食🍱
New Restaurant Alert🚨✨
🔹黑毛和牛丼定食(L)🐮
🔹日本黑毛和牛A4肩脊肉配关东风寿喜烧汤🍲
🔹海盐白桃梳打🍑
🔹纪州蜜柑梳打🍊
两杯梳打都好大杯👍🏻 味道唔会太甜 白桃个款有少少白桃肉😋
整体✨ 呢间中环日式丼饭定食6月开幕 佢位于中环扶手电梯、PMQ附近👍🏻 定食价钱有平有贵 视乎肉类、份量🤪 今次试左两款黑毛和牛定食 虽然价钱少贵 但肉质嫩滑😋 中环打工仔食饭可以多个选择🥰
知延屋 (中环) · 🤝🏻🤪
中环歌赋街12号地舖