2017-11-25 525 浏览
今早要帮阿妹过中环令野,之后要赶返工。但都要医肚,系冇乜时间既关系下,决定买外卖返公司食。见到呢间咁多人排队,应该都几好挂。呢间系卖台式食品,有午市套餐选择,一个饭或面,加杯饮品,大约50-60蚊。中环呢个地方黎讲,算系平价之选。饮品都有好多选择,我拣左珍珠奶茶。平时一杯珍珠奶茶都要二十蚊,计落好抵。如果惊唔够饱,仲有小食可以叫。原本谂住简简单单叫个饭就算,点知个饭一D都唔简单。叫左个板烧鸡柳拼章鱼饼肉燥饭,喜出望外,一个饭竟然可以有四样𩠌,而且质素都唔差。饭同𩠌分开放。肉燥拌饭,不过我嫌唔够汁,所以我将d𩠌汁(卤汁)加埋落去,咁就非常入味啦。有卤蛋半只,一块章鱼饼,好多件鸡柳,仲有少量椰菜伴底。章鱼饼真系食到有章鱼粒,鸡柳好滑好淋,卤蛋好入味,整体黎讲唔错。仲有网上外卖平台服务提供,唔一定排队买外卖呀。

如果惊唔够饱,仲有小食可以叫。

仲有网上外卖平台服务提供,唔一定排队买外卖呀。