2021-03-15 270 浏览
Monday Blue。返左成日工,想食埋晚饭先走。好耐冇食泰式串烧,就醒起呢间位于老兰既泰式串烧吧,午餐同晚餐我都试过,都几正。离远已经闻到串烧香。今晚决定做食肉兽,净系叫一大堆串烧,全部叫晒我哋钟意既口味,另外叫左个沙津平衡返!餐牌有沙律,海南鸡,几款饭,唔同肉类海鲜同蔬菜既串烧,仲有饮品。首先系收银处落单俾钱,然后自己揾位坐低等食物送上,唔收加一服务费。青木瓜手撕鸡沙律 $70成座山咁,下底系满满既青木瓜,中间加左d红萝卜丝同青瓜丝,上面就铺满手撕鸡。酱汁另外用胶兜上。青木瓜丝都几生,好爽脆,加左d甜酸汁都几好食。鸡丝既质感都几好。d串烧基本上一齐上,香喷喷,全部都腌得好好味,香口惹味,仲大大串啖啖肉!虽然所有串烧一齐上,有d会冇咁热,但系就唔洗左等右等。左起猪颈肉,牛仔骨, 鱿鱼须猪颈肉 $22,薄薄地几香口。牛仔骨 $43,好淋,一d都唔韧,调味好食到唔洗点酱就咁食都得。鱿鱼须 $25,一串有十二细条左右,好有咬口。左起白鳝,牛肉, 猪肉白鳝$60,超爽滑,少少弹牙,质感好似鳗鱼。猪牛肉 各$18一串,超抵食。牛肉啖啖肉;猪肉香口!大花虾 $70大花虾最后先上,热辣辣。超香虾

青木瓜手撕鸡沙律

青木瓜手撕鸡沙律 $70

青木瓜手撕鸡沙律

猪颈肉, 牛仔骨, 鱿鱼须

左起猪颈肉,牛仔骨, 鱿鱼须

猪颈肉 $22,薄薄地几香口。
鱿鱼须 $25,一串有十二细条左右,好有咬口。

白鳝, 牛肉, 猪肉

左起白鳝,牛肉, 猪肉

白鳝$60,超爽滑,少少弹牙,质感好似鳗鱼。
猪牛肉 各$18一串,超抵食。牛肉啖啖肉;猪肉香口!

大花虾

大花虾 $70

大花虾最后先上,热辣辣。超香虾壳味,d肉食到系新鲜既,虾头有膏,如果可以稍为冇咁熟会仲好味。

沙爹酱, 泰式红鸡酱, 烤牛肉酱, 青辣椒酱, 芫茜酸辣酱

左起沙爹酱,泰式红鸡酱, 烤牛肉酱, 青辣椒酱,芫茜酸辣酱

d串烧本身都好食唔干,但加埋酱料更好食。随碟奉上5种酱料,左起分别为沙爹酱,泰式红鸡酱, 烤牛肉酱, 青辣椒酱,芫茜酸辣酱。泰式红鸡酱甜甜地好开胃,烤牛肉酱同芫茜酸辣酱真系好辣,青辣椒酱冇咁辣,真系要点乜酱自己拣。

食完真系大大满足!呢个价钱同质素系中环黎讲都算系抵!
2021-03-15
猪颈肉, 牛仔骨, 鱿鱼须