2020-04-26
#pigfoodiexhk_cafe========📍中环楼上靓景cafe -- Doubleshot by Cupping Room☕呢排见好多人介绍cupping room,见到𠮶到嘅view唔错👍😆就约咗@aliensfoodlife去食个lunch倾下计😆-------------⭐Lunch Special ($168)我哋叫咗呢个lunch special share,total可以简三款食物😋-⭐Hummus with Tahini呢个系鹰咀豆泥配面包,小编好中意hummus嘅调味,好惹味,令人忍唔住系咁食😍😍而且口感好smooth,沾埋面包食好match😆但个法包略为硬身,有啲难咬😕-----------⭐Mille-feuille Crispy Potatoes (+$10)呢个系千层炸薯条,几特别😂薯条唔会炸得太油腻,咬落好有层次,😍加埋旁边嘅酱好惹味👍-----------⭐Mini "Katsu-sando" (+$28)呢个系迷你吉列猪扒三文治🙈面包面有烘过,几脆口,中间夹咗一小块吉列猪扒,可惜猪扒外皮炸得偏腍身同变湿咗,食落肉质都偏韧😕整体普普通通,同期望有
========
-------------
⭐Lunch Special ($168)
⭐Hummus with Tahini
-----------
⭐Mini "Katsu-sando" (+$28)
呢个系迷你吉列猪扒三文治🙈面包面有烘过,几脆口,中间夹咗一小块吉列猪扒,可惜猪扒外皮炸得偏腍身同变湿咗,食落肉质都偏韧😕整体普普通通,同期望有点落差😭
-----------
⭐Burnt Cheesecake ($68)
呢个蛋糕可以话系呢间舖嘅招牌菜,几乎去嘅人都会点😂😂不过小编就觉得有啲overrated🙈首先原来蛋糕都几细个,应该得我手心嘅大细😂🙈蛋糕体亦太腍,一切落去就变咗一pat野😭好彩味道都还好,奶香味够浓,拉返少少分~
-----------
整体黎讲食物有创意,味道正常,但未至于好惊喜🙈试过一次就好了哈哈😂不过值得一赞系店员服务周到,非常有礼👍
----------
卖相:7.6/10