2023-12-21 478 浏览
~'ω')~蘇豪呢間隱世樓上cafe一直都係熱門打卡餐廳,👁️今日就同朋友黎食lunch。🫴🏻但好可惜食物味道同店員服務都比較一般!感覺佢地定價太aggressive😿Fairy都未必會再回訪,真係有啲失望…🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🔸Roaster Cauliflowers 同朋友都選擇咗香烤椰菜花作為前菜,😯個樣睇落清淡,☄️但配上anchovy garlic sauce又幾惹味,👌🏻食落味道都尚算唔錯🔹“Katsu-Sando” $168賣相的確打卡able📸!麵包烘至金黃色,吉烈伊比利亞黑毛豬粉漿都薄身,💥食落脆口!加上蒜泥蛋黃醬搭配紫洋蔥,味道有層次唔會膩⚠️但係豬肉明顯炸得太耐‼️完全唔係粉紅色,👎🏻食落亦係乾柴冇肉汁,失去咗黑毛豬嘅肉香味,整體加埋都係偏dry😟非常可惜🔹Double Prawn Pasta $258Pasta用上虎蝦同紅蝦,蝦肉質地尚算爽口😾但意粉烹煮得太太太淋,醬汁亦比預期淡得多。加上麵條完全唔掛汁💢整體嚟講係非常普通嘅大蝦意粉,甚至比一般餐廳質素仲差🥵呢個價錢絕對有更好嘅選擇👊🏻🔸Black Coffee $38Blac

🔸Roaster Cauliflowers

🔹“Katsu-Sando” $168

🔹Double Prawn Pasta $258

🔸Black Coffee $38
Black Coffee味道正常普通,冇特別之處。

黎打卡絕對無問題,但呢個價錢fairy認為性價比真係唔高✋🏻食物質素亦唔合格,大家自行考慮下啦☹️

✏️整體評分:#2分
💸人均消費:$200~$300
📍地點:Doubleshot by Cupping Room (中環)
Katsu-Sando
Double Prawn Pasta
2023-12-07
預約左平日中午食飯,餐廳裝修不錯,餐枱較細,見到枱面只放一張lunch set餐牌,俾詢問職員有無la carte/drink menu佢話無只可以叫lunch set,只有沙律加主食,無餐飲就打算杯水,然後望住女職員攞左張紙寫住self serve water station. 我地就自己攞左樽水,諗住見無咩人,就費事行黎行去放番樽水,點知個女職員過黎叫我地要攞番樽水去water station. 我同朋友都好愕然,明明見佢行行企企無野做,然後叫番我地攞樽水番原來位置,命令番我地轉頭,無人介紹餐牌有咩食都算,但服務咁樣真係難怪無人食
2023-12-19
2023-12-16 166 浏览
🥑 Avocado 2.0 (with sourdough) - HK $132💚牛油果愛好者必點!新鮮既牛油果併盤裏面有: 水牛芝士、煙三文魚、菠蘿莎莎、洋蔥搭配上2片sourdough(sourdough係凍嘅,個人口味而言我自己就覺得包加熱左會更加好食,而且如果有唔同種類嘅sourdough面包可以選擇就更好啦~)不同的配料放在一起吃味道層次很豐富,酸酸甜甜加又有煙三文魚的咸香~.📷 窗口位係熱門打卡位 ☀️ 非常適合自己或同朋友嚟放鬆咁渡過一個下午既cafe
Avocado  2.0

💚牛油果愛好者必點!
新鮮既牛油果併盤裏面有:
水牛芝士、煙三文魚、菠蘿莎莎、洋蔥
搭配上2片sourdough

📷 窗口位係熱門打卡位
☀️ 非常適合自己或同朋友嚟放鬆咁渡過一個下午既cafe
Avocado  2.0
  • Avocado 2.0 (with sourdough)
中環嘅Doubleshot真係一間有水準嘅西式cafe🍽️🌿☕。第一次去,就深深被佢哋嘅環境吸引住,舒適得嚟又有型,落地玻璃窗可以邊食邊欣賞街景,真係幾適合打卡📸。食物方面,Meatballs🍖🏀係由牛肉同豬肉混合,再加埋意大利綿羊芝士,肉味濃郁,質感都好豐富。配上嗰啲醬汁,又酸又甜,令人胃口大開。Katsu-Sando🥪就係另一個驚喜,用烘過嘅brioche麵包包裹住炸豬肉,外皮酥脆,肉汁豐富,每一啖都滿足。試過嘅Hummus&Nachos同薯條都非常唔錯,尤其係Hummus配上Blue corn chips,食落去既健康又美味,而薯條外脆內軟,搭配辣醬更加惹味。整體嚟講,Doubleshot唔單止環境舒服,食物擺盤同味道都係高水準,非常適合想享受一個悠閒下午嘅朋友。下次一定會再去試佢哋嘅其他菜式同咖啡!🍝🥗👍

2023-09-04 188 浏览
好耐之前已經喺social media見到好多人去呢間位於荷李活道嘅樓上打卡Cafe,嗰時覺得影相一流,已經一早book mark左要搵一日去試吓啲嘢食如何。Cafe裝修簡約型格,我哋特別揀坐喺最多人影相打卡嘅吧枱位置,可以望住中環嘅街景食飯,感覺好relax。見到多數人都係下晝黎食,但我地今次揀左食dinner,可能因為咁所以我地去到時cafe算比較少人。<Avocado Toast 2.1>喺OpenRice見到好多人都叫呢個前菜。一上枱已經覺得賣相好精緻,有兩片嘅微微烘過既酸種麵包,另外仲有一個正方形嘅木盤裝住唔同配料,分別有牛油果蓉,Cherry pepper ,煙三文魚Tartare,菠蘿Salsa,水牛芝士。按自己喜好將唔同配料放上酸種麵包上面一齊食,味道酸酸甜甜,好有層次感。<Chicken & Waffle>真心有驚喜,唔好睇佢個名普普通通,其實面頭係醃得好惹味既Buttermilk炸雞,配上韓國泡菜,酸忌廉同埋辣醬,下面果層Croffle & Egg waffle就類似平時街邊食開嘅雞蛋仔,但係佢又做到真正嘅外脆內軟,而且一啲都唔乾身。

<Avocado Toast 2.1>

<Chicken & Waffle>
真心有驚喜,唔好睇佢個名普普通通,其實面頭係醃得好惹味既Buttermilk炸雞,配上韓國泡菜,酸忌廉同埋辣醬,下面果層Croffle & Egg waffle就類似平時街邊食開嘅雞蛋仔,但係佢又做到真正嘅外脆內軟,而且一啲都唔乾身。將微辣嘅炸雞夾埋少少甜嘅waffle一齊食,有幾得意嘅Crossover效果,味道又估佢唔到出奇地夾,推薦。

<Grilled Wagyu Steak & Egg>
我地叫左Medium rare,牛扒色澤粉嫩,熟度拿捏得剛好,牛味濃郁,咬落去Juicy有肉汁。上面仲有一隻煎到燶邊嘅太陽蛋,篤穿隻太陽蛋,將牛扒撈埋蛋汁同埋旁邊嘅chimichurri醬汁一齊食,更加帶出牛扒嘅味道。牛扒係預先幫你切好晒一片片,啱晒我呢啲懶人。另外個薯條炸得熱辣辣,幾有水準。

<Oreo Croffle>
因為男朋友好鍾意食Oreo,一見到呢個甜品就決定要叫黎試試。佢係Oreo脆脆 + whipped cream + 吉士醬 + croffle + 雲呢拿雪糕,非常邪惡。佢連個雲呢拿雪糕都絕對冇Hea你,係好Rich好Creamy,奶味濃郁。
<Uji Matcha Latte>
<Premium Hojicha Latte>
飲品方面,我哋叫咗Matcha latte同Hojicha latte,揀凍既就會配埋雪糕。茶味濃郁,配埋雪糕都唔會太甜,幾啱我口味。

2023-09-01 1369 浏览
蘇豪有格調打卡cafe🫶🏻-🦀Crab cake croquettes ($108)因為嗰日虎蝦賣晒,所以轉咗做蟹肉🦀外層夠脆,蟹肉嘅味道都夠濃,同佢哋特製嘅醬汁好夾,而且上面仲有啲三文魚子增添口感☺️不過伴碟嘅烤抱子甘藍雖然好香,但係有微微嘅澀味🥹🥪Katsu-sando ($168)熟度適中嘅伊比利豬肉香味好突出,配上佢哋自家製嘅醬汁、紫洋蔥同埋烤得蘇脆嘅brioche toast,味道幾有層次,而且完全唔會膩🫶🏻賣相好靚之餘,三文治都好足料,幾推介😋🥩Grilled wagyu steak & egg ($268)份量好足夠,有大大塊牛扒、煎蛋同埋薯條🥸不過牛扒略嫌有少少太熟,雖然食落好香,但係冇想像中咁入口即化,如果軟熟啲就更好啦~牛扒嘅chimichurri sauce都幾開胃,好香嘅蔥味,而且薯條都炸得夠脆🤓🧇Mango croffle ($98)係即叫即整,由新鮮芒果、淡忌廉、吉士醬、芒果醬同埋雲呢拿雪糕配上原味嘅croffle😚Croffle好脆,而且有少少海鹽味,配上濃郁嘅醬同好甜嘅芒果,口感豐富而且味道好夾🥰幾推薦呢個甜品~🍇Doubleshot iced fruit
蘇豪有格調打卡cafe🫶🏻
🦀Crab cake croquettes ($108)
因為嗰日虎蝦賣晒,所以轉咗做蟹肉🦀
不過伴碟嘅烤抱子甘藍雖然好香,但係有微微嘅澀味🥹

🥪Katsu-sando ($168)
賣相好靚之餘,三文治都好足料,幾推介😋

份量好足夠,有大大塊牛扒、煎蛋同埋薯條🥸

🧇Mango croffle ($98)
幾推薦呢個甜品~

🍇Doubleshot iced fruit tea ($78)
用時令水果製作,所以唔同嘅季節嚟會有唔同嘅生果,我哋呢杯裏面就有熱情果、青檸、菠蘿、士多啤梨、檸檬、藍莓同橙,充滿夏日嘅氣息😙
份量都幾多,而且幾足料,不過個人覺得可以再甜多少少👀

🍹Fantasy garden ($138)
呢杯係一杯Cocktail,落單嘅時候staff都有提醒話味道比較濃,果然whisky嘅味道好出🤣
另外薑啤同蜂蜜味都好出,不過冧酒嘅味道就比較淡,味道都幾特別~

呢間餐廳係一間All day brunch restaurant,有落地玻璃窗,景色幾靚,環境亦都好啱打卡😙
座位都幾舒服,上菜速度夠快,同埋見到佢哋嘅咖啡都幾有特色🤩

味道 7.5/10
服務 8/10
環境 8.5/10
回頭率8/10
總評 7.75/10😋🤍
人均消費 $470💰
📍 Doubleshot by Cupping Room
中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓

#米食西餐 #米食中環 #米食香港 #米飲嘢 #中環美食 #中環 #美食 #cafe #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
  • Katsu-sando
2023-08-29 856 浏览
又到週五嘅晚上,係時間出去食飯吹吹水, 夏天來了朋友要求輕食,我們在openrice找到蘇豪區附近一間西餐廳/cafe, 一上到嚟燈光比較暗,適合大家談天,布藝梳化放在近窗邊的一磅,能夠想像如果是下午的時候陽光曬進來,多麼清新。晚上看見荷李活道一架一架車的來往,適合放空。中環蘇豪區的餐牌都是英文的,係時間有學下生活上的英文。Gralic chili prawn, 蒜茸味重的,底部是放了炒香的牛奶滑蛋,旁邊插著兩塊麥包已經烘底,蒜片炒香,蝦肉彈牙爽口。可以把炒蛋和蒜片放在麵包上一齊食用,也可以分開嚟食。蛋白質豐富,正好夏天要減肥,西式的煮法,倍添新意。Superbowl,顧名思義好大碗啦。一個平時阿媽用嚟裝蒸煮蛋的砵仔,載滿superbowl的食材上面有些沙律醬做dressing。個base上面有雨衣金蘭牛油果,紅色嘅石榴,蕃茄仔,鷹嘴豆泥,杏仁片,椰菜花,兩塊大大煙三文魚,溫泉蛋。他的醬汁,為各食材增添鮮味。一個superbowl裝滿superfood,適合追求健康的我們。Blue corn tortillas 像一個碟上面放咗椰菜沙律,軟腳蟹,他的椰菜沙律使用sour cream撈起
晚上看見荷李活道一架一架車的來往,適合放空。

中環蘇豪區的餐牌都是英文的,係時間有學下生活上的英文。

蛋白質豐富,正好夏天要減肥,西式的煮法,倍添新意。

Blue corn tortillas 像一個碟上面放咗椰菜沙律,軟腳蟹,他的椰菜沙律使用sour cream撈起,酸酸甜甜解咗軟殼蟹嘅油膩,上面又放咗紅醋醃洋蔥,沙律醬。味道層次好豐富。

fresh mango 和 pineapple soda ,不喝酒都要飲梳打哦

Green cooler,帶著一些薄荷清香。

Burnt Basque Cheesecake,這個cheesecake是必點的。 本來想食糖水,但看餐牌時見到甜品,和店員傾談時,這個是他推介的,真的多謝他。本身對芝士蛋糕有些要求,一入口,他的芝士香味滿佈口腔,,經過烤焗後的芝士上面焦脆,和芝士軟滑細膩有巨大反差,更使我對他的芝士蛋糕愛不釋手。下次再來一定要點。

餐廳環境清靜,適合和朋友談天,沒有趕著走的交枱限制,舒舒服服食一餐晚飯,香港地也很難找到了吧。

滿分為10分(一分最低,10分最高)
食物:9
總分:9

• Superbowl
  • BurntBasqueCheesecake
2023-08-16 736 浏览
中環區咖啡店真係好多,而Doubleshot by Cupping Room亦都頗有人氣,見lunchtime仲可以OpenRice book枱,即刻actionCrispy Brussels Sprouts抱子甘藍燒到焦香帶脆,個越式油醋汁酸酸咸咸的,將平時抱子甘藍既苦澀味遮蓋左,好好食Housemade Salad有沙律菜,車厘茄、士多啤梨、杏低片,顏色又靚又新鮮Avocado 2.12片酸種包,另外用盤呈上既牛油果片、三文魚他他、菠蘿莎莎,新鮮既水牛芝士、醃製左既cherry pepper,將配料放上酸種包食味道層次豐富,如果再多2款包就更好了Katsu Sando麵包烘至金黃脆身, 吉烈伊比利亞黑毛豬個漿粉唔太厚,黑毛豬炸後都仲好嫩腍,中間再搽左d芥末醬,上面仲有蒜泥蛋黃醬都有助減低個豬膻味,又夾又香脆Breakfast Carbonara厚切既煙肉,加上一隻煎蛋,再加左大量Pecorino Romano芝士,食食下都幾膩Prawn Pasta用上虎蝦同紅蝦,蝦肉爽口彈牙,意粉掛滿了濃郁既龍蝦醬,但味道帶咸卻少了一份海鮮既甜味Hot Latte 摸上手已經好熱,第一啖直情焫口,

Housemade Salad
有沙律菜,車厘茄、士多啤梨、杏低片,顏色又靚又新鮮

Breakfast Carbonara

Prawn Pasta

Hot Latte
摸上手已經好熱,第一啖直情焫口,整杯既味道明顯因為奶太高溫而有所影響,無論咖啡、奶香同乳糖味都欠奉,口感亦都唔夠rich,失望

Burnt Basque Cheesecake
芝士蛋糕軟滑濃郁,果然係cupping room既招牌甜品
Burnt Basque Cheesecake

整體d前菜、包類同芝士蛋糕係不錯的,但意粉同咖啡都大失所望,價錢亦都偏貴,呢度勝在環境幽靜,午餐黎呢度喘息一下都係一個不錯選擇

2023-08-14 130 浏览
🇭🇰 #香港 #香港島 🇭🇰Doubleshot (中環)🥪 日式吉列黑毛豬三文治Katsu Sando見到都流晒口水🤤外層脆卜卜肉唔會嚡又唔會太膩賣相味道都滿分💯🦀 蟹肉可樂餅Crab Cake Croquettes入面滿滿嘅蟹肉😍連下面配搭嘅烤椒都好好食!全部食材配搭都睇得出有花過心機👍🏻🍖 韓式泡菜炸雞Korean Buttermilk Fried Chicken with Kimchi外脆內軟 雞肉好嫩唔係純粹泡菜味粉調味真係有泡菜喺上面連炸雞一齊食 味道意外哋夾😋🥗 牛油果藜麥沙律 Super bowl健康之選💪🏻味道中規中矩♡ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ🚕 地址주소 : 中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓(센트럴 할리우드 로드 49호 힐탑 플라자 1층)ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ💰價錢 가격 :🥪HKD$168 • 🦀HKD$108 • 🍖HKD$108 • 🥗HKD$138ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ♡🇭🇰 #홍콩 #홍콩섬 🇭🇰더블샷 (센트럴)🥪 카츠산도🦀 크림 크
🇭🇰 #香港 #香港島 🇭🇰
Doubleshot (中環)

🥪 日式吉列黑毛豬三文治
見到都流晒口水🤤
外層脆卜卜
肉唔會嚡又唔會太膩
賣相味道都滿分💯

🦀 蟹肉可樂餅
Crab Cake Croquettes
入面滿滿嘅蟹肉😍
連下面配搭嘅烤椒都好好食!
全部食材配搭都睇得出有花過心機👍🏻

健康之選💪🏻
味道中規中矩

🚕 地址주소 :
中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓
(센트럴 할리우드 로드 49호 힐탑 플라자 1층)
💰價錢 가격 :
🥪HKD$168 • 🦀HKD$108 •
🍖HKD$108 • 🥗HKD$138

🇭🇰 #홍콩 #홍콩섬 🇭🇰
더블샷 (센트럴)
🥪 카츠산도
🦀 크림 크로켓
🍖 김치 치킨
🥗 슈퍼볼 샐러드
2023-08-12 530 浏览
ᴅᴏᴜʙʟᴇsʜᴏᴛ ʙʏ ᴄᴜᴘᴘɪɴɢ ʀᴏᴏᴍ ﹣ ᴛᴜᴄᴋᴇᴅ ᴡɪᴛʜɪɴ ᴛʜᴇ ʜᴜsᴛʟᴇ ᴀɴᴅ ʙᴜsᴛʟᴇ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴄɪᴛʏ ☕️ I’m sure all of you would have passed by this upstairs cafe in Soho, right at the corner of Hollywood Road, serves perfectly as a good meetup point for some coffee time. I was lucky enough to be able to be seated at the bar table overlooking the streets, where I can enjoy some coffee whilst immersing in some street view with tourists taking instagrammable photos at the street art on Graham Street 📷 “𝙈𝙁” 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 🥔 Cri

“𝙈𝙁” 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 🥔
Crispy thin layered potatoes, with two sauces for dipping - spicy sauce and house aioli. Personally prefer the aioli sauce, which is similar to garlic mayonnaise 🧄

𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡𝙞 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 🥚
As a big fan of eggs and prawn, I had to try this one! Scrambled eggs with tiger prawns and chilli sauce, perfect combo with sourdough 🍞
Garlic  Chilli  Prawn

𝙁𝙚𝙞-𝙇𝙤 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 𝘽𝙪𝙣 🍔
Would also highly recommend this! Brioche bread with scrambled eggs, scallion, thick cut bacon, avocado and american cheese 🧀 Super scrumptious! First time trying thick cut bacon and loved it! 🥓
Fei-Lo  Breakfast  Bun

𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙋𝙧𝙚𝙢𝙞𝙪𝙢 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙄𝙘𝙚𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 🧋
Can’t say no to this on a hot summer day!

𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ☕️
An all time favourite drink 👍
Garlic  Chilli  Prawn
Fei-Lo  Breakfast  Bun
  • MF potatoes
  • Fei-Lo  Breakfast  Fun
  • Iced  Hojicha  Latte  with  Icecream
  • Latte
2023-08-10 113 浏览
一條特色獨立樓梯,帶食客進入一樓一個寬敞又具特色的用餐環境,先在酒吧區點了兩杯色彩繽紛而又勁酒精的飲品,然後才優閒地叫了兩款小食,牛油果沙律配酸種多士,賣相一流,除了牛油果、三文魚、紫洋蔥、水牛芝士、黃椒,塗上多士面,口味很清新,另一厚切吉列朱扒三文治,烘得香脆,朱扒又juicy,味道十分夾。主菜是大龍蝦汁配虎蝦和紅蝦的意粉。好有驚喜,簡直愈食愈滋味。雖然已經差不多,但甜品令人難以抗拒,這個士多啤梨乳酪配雞蛋仔雪糕,超超超正。
2023-08-10
2023-08-08 110 浏览
放假無野做就最鐘意係cafe hea下食下野今次要為大家介紹既係 - Double Shot by cupping roomCafe係位於中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓成個環境都好開揚令人好坐得好舒適食物個方面 個人大愛佢地 Avocado Toast 2.0佢地係比一盤切好既Avocado比你自已D.I.Y渣上塊包到不得不提餐廳上菜係用一個方型盤上菜成件事勁IG-ableLocation : CentralPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
放假無野做就最鐘意係cafe hea下食下野

Location : Central
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-08-08 119 浏览
食過兩次都係lunch去食 唔知原來佢dinner都開架! 少D人 唔洗怕阻住人 可以慢慢食慢慢傾😋 好好坐!MF Potatoes ($98)必試 !! 終於食到呢個千層薯條 😍😍 千層薯條好酥脆 配上沙律醬及秘製既辣醬 好惹味😍😍聽店員講呢道菜係將薯仔一片片切好 再疊起 然後壓實佢 先蒸一蒸再拿去炸 真係每一啖都係心機 之前係L'ENVOL都食過佢地既千層薯 覺得呢度整得仲出色! Crab Cakes Croquettes ($108)Crab, potato, Brussels sprout with house aloli and salmon roe呢個好好食!!! 炸野本身已經係至愛 佢入面仲要食到一絲絲蟹肉 配埋佢個sauce 同埋三文魚子 好有層次同埋口感 🥹 brussels sprout都整得好好食 雖然食到出落左好多油 🤣 但要咁先可以整得軟身D唔會太硬!2個starters非常出色~~必試!! Double Prawn Pasta ($258)入面有Tiger prawn同red prawn! 有好多蝦 唔係平時出面餐廳既得兩舊仔🤣 而個sauce 係用左海鮮

MF Potatoes ($98)

Crab Cakes Croquettes ($108)

2個starters非常出色~~必試!!

Double Prawn Pasta ($258)
入面有Tiger prawn同red prawn! 有好多蝦 唔係平時出面餐廳既得兩舊仔🤣 而個sauce 係用左海鮮同龍蝦au制而成既 好濃郁 😋 不過如果再多少少汁會開心D!

Burnt Cheese Cake ($68)
係La Vina既 signature basque cheese cake! 呢個size真係岩岩好for 2個人share 食飽左想食返D甜野有個完美wrap up🤣 好香cream cheese味同埋入面好幼滑! 唔係超軟心但係覺得咁既texture岩岩好😋

2023-08-03 95 浏览
坐窗邊、望街景既感覺,特別放鬆、悠閒好幸運今次係週末都坐到窗邊位置望住中環街景都有少少去左旅行既感覺Katsu-Sando麵包牛油香重、鬆脆,黑毛豬肉質鬆軟(有點似牛肉)挺惹味,但一定要趁熱品嘗,份量偏少Avocado Toast 2.1好有特色既擺盤,牛油果新鮮,再按喜好配搭麵包一齊食,食落清新而不膩Burnt Basque Cheesecake最後甜品作結尾,原以為cheesecake會好濟食唔落,但外脆內軟既口感、芝士既軟滑,同朋友都不知不覺KO左半個**兩個女仔,份量剛剛好如果有男士,就要慎重選擇菜式
坐窗邊、望街景既感覺,特別放鬆、悠閒
好幸運今次係週末都坐到窗邊位置
望住中環街景都有少少去左旅行既感覺

Katsu-Sando

Avocado Toast 2.1

Burnt Basque Cheesecake

**兩個女仔,份量剛剛好
如果有男士,就要慎重選擇菜式
  • Katsu-sando
  • Burnt Basque Cheesecake
2023-07-19 189 浏览
中環doubleshot係間靚靚有feel既cafe餐廳,環境超多打卡位又夠chill, 無論飲杯野,食下野都一樣爽爆。menu好多特色items, 樣樣都好正咁。Peach tea highball帶點熱情果香之後滲出陣陣桃味,後調帶whisky酒味!唔會太濃,好岩夏天清爽感覺。Garlic chilli prawn, 蝦肉彈牙入味,充滿蒜香好正,旁邊有飯香滑蛋,半熟keep到蛋既嫩滑!再有塊酸種香脆麵包配埋食,幾特別。Double smashed burger, 麵包bun好正整到香脆!充滿牛油香味,餡料好豐富夠多,2層美國牛肉加芝士,洋葱,蕃茄!口感一流唔乾身有juicy感,薯條亦係粗薯,夠熱夠脆,正呀!Grilled steak and egg, 用上wagyu, 牛味更香更濃,肉汁多到滿瀉,有隻太陽蛋在topping, 配上蛋汁更香,旁邊有個自家製醬,辣辣地幾香,個薯條又係超正,清哂!