2023-11-04 1732 浏览
花串@威灵顿广场位处于兰桂坊附近威灵顿广场嘅日式餐厅,装修简单环境亦都唔算非常别致,但确实比到一个清幽嘅环境同朋友一齐吹吓水、品尝下美食。呢度午市可能会比较热闹,但晚市就冇乜人,我哋唔使book位直接Walk in都可以。今餐就得两个人,都唔系食得好多嘢,咁我哋就唔叫set直接散嗌试多啲唔同嘢。🍣三文鱼/油甘鱼刺身嚟到日本餐厅首先梗系试吓佢哋嘅鱼生先,我哋叫咗啲散叫嘅刺身,佢哋嘅刺身全部都系非常厚切,算系大件夹抵食。而且刺身都非常新鲜,食落超鲜甜。🍙吞拿鱼/带子牛油果手卷跟住我哋试咗几特别嘅牛油果手卷!两个小手卷,一个系吞拿鱼蓉,一个系大大粒带子,好食得来又唔会食得太饱。🍡鸡肉/明太子鱿鱼串烧/烧羊架呢度嘅串烧亦都出色,鸡肉串烧同烧羊架味道都不过不失,保持到一贯水准。嫩肉多汁而唔会太干太un。最特别嘅系呢个明太子鱿鱼串烧,惹味得黎亦都好好咬口,感觉几特别。🍜牛肉乌冬最后拣返个主食,我哋叫咗个牛肉乌冬,味道都系正常发挥,牛肉唔会好鞋而乌冬都算弹牙。呢度仲有一样好就系用餐冇限时,食完晚饭可以慢慢倾吓偈先唔使急住走~
花串@威灵顿广场

🍣三文鱼/油甘鱼刺身