2023-04-18
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/阿肥🦁阿瘦🐰嚟到中环呢一间餐厅第一次试秘鲁菜,餐厅入面有好多充满异国风情嘅壁画🎨,店员非常之热情❤️🔥,菜式方面对我哋来讲都几新奇🤣,如果大家想试秘鲁菜嘅话可以试下哩间!🍗招牌秘鲁烤鸡 (半只) $145烤鸡喺呢度嘅招牌菜💖,烤鸡非常之入味,就算唔使点酱都好够味😋,而且表面少少脆,肉质Juicy唔干。另外不得不赞吓佢嘅配菜,烤番薯🍠非常之甜,加埋清新嘅沙律🥗中和返烤鸡嘅重口味。🐟海鲈鱼他他薯蓉 $118海鲈鱼他他捞埋七味粉沙律酱,加上有少少咸鲜味嘅薯蓉🥔,加上洋葱🧅、鱼籽、橄榄🫒,(仲有少少好似腐乳嘅酱?),清新得来有鱼嘅鲜味,加上少少咸香,呢个味道嘅组合对我哋来讲相当新鲜🤩!🫔秘鲁猪肉糭 $89粽唔系用米包,而系粟米蓉,外面口感绵密、粉粉地🤔。中面包住肥猪肉,配埋酸酸地嘅洋葱同黄辣椒酱,口感味道都几特别😌。💸人均消费:$150-200📍Chullschick 中环苏豪嘉咸街45-53号地下D舖湾仔月街2-12号地下D,E,F号舖#fatthin_中环 #fatthin_湾仔#foodie #香港美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkf
🍗招牌秘鲁烤鸡 (半只) $145
🐟海鲈鱼他他薯蓉 $118
🫔秘鲁猪肉糭 $89
💸人均消费:$150-200
📍Chullschick
中环苏豪嘉咸街45-53号地下D舖
湾仔月街2-12号地下D,E,F号舖
#fatthin_中环 #fatthin_湾仔
#foodie #香港美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkig #hkigfood #吃货 #秘鲁菜 #中环好去处 #湾仔好去处 #中环美食 #湾仔美食 #中环 #湾仔 #烤鸡 #午餐推介 #晚餐推介 #平民美食 #平价美食 #性价比高 #美食推荐 #中环秘鲁菜 #多国菜 #特色美食-