2023-07-09 299 浏览
今晚同朋友去左中环苏豪区饮嘢😋见到呢间餐厅门面型格时尚,入面装修以日本武士为主题,设计大部份系bar枱灯光偏暗,气氛很好。待应亲切服务好👍🏻提供多款日式串烧,正合我哋心意😍我哋叫下叫下…叫左好多串烧😂✦ 安艺虎 土佐锦 无滤过纯米吟酿🍶来自日本清酒🍶酒精浓度15%,采用无滤过酿制而成。清酒口感清爽,香气扑鼻,容易入口。✦烧鳕鱼干烧🉐️好香口,佐酒小食一流👍🏻✦粟米烤粟米好香嘅焦香味,口感不会太干硬,好清甜~✦串烧~鸡皮、鸡心椗、鸡肝、自家制月见免治鸡肉软骨、烧鸟组合(盐烧鸡蚝肉,汁烧/柚子胡椒 鸡上髀肉)、厚切牛脷芯、荔枝猪肉卷、盐烧牛小排、白鳝同冬菇🩷我比较钟意🩷✅自家制月见免治鸡肉软骨 内嫰多肉汁,沾上香滑蛋黄汁,好好食~✅ 柚子胡椒鸡上髀肉 用上柚子胡椒调味 酸酸微微几开胃~✅ 厚切牛脷芯 爽口弹牙 牛味浓郁✅ 荔枝猪肉卷 入口即时爆发出荔枝嘅清甜✅ 白鳝 肉质厚身,外皮香脆,鱼油丰富✦柚子/菠萝 雪葩菠萝雪葩造型好靓🤩原只菠萝仔🍍,味道酸酸甜甜,解腻一流👍🏻柚子雪葩也相当可爱😍味道清甜~

✦ 安艺虎 土佐锦 无滤过纯米吟酿🍶

✦烧鳕鱼干
烧🉐️好香口,佐酒小食一流👍🏻

✦粟米
烤粟米好香嘅焦香味,口感不会太干硬,好清甜~
🩷我比较钟意🩷
✅ 柚子胡椒鸡上髀肉 用上柚子胡椒调味 酸酸微微几开胃~
✅ 厚切牛脷芯 爽口弹牙 牛味浓郁
✅ 荔枝猪肉卷 入口即时爆发出荔枝嘅清甜
✅ 白鳝 肉质厚身,外皮香脆,鱼油丰富

✦柚子/菠萝 雪葩
2023-07-03