2024-06-27 436 浏览
由细到大一向都好钟意食刀削面,平日午餐时间经过喱间舖总系见到有好多人排队,今日放工过黎试一试~首先店面名副其实,装潢都好有青花瓷既感觉,主打系食药膳养生面,亦有小笼包/云舌/水饺等小食供应。麻辣牛展罐汤拉面一开始都唔知咩系罐汤,原来罐汤即系用瓦煲仔上菜,确保上菜时汤面仲系热辣辣。麻辣牛展同个面系分开上菜既,所以都唔洗怕个汤会太辣或者太油。牛展做得够入味,口感唔柴唔会烂,辣度亦岩岩好,底下舖既配菜刚好可以中和返牛展既辣度,推荐喱个菜式。牛腩罐汤刀削面牛腩刀削面就相对清淡一D,牛腩质地软腍够牛味,而刀削面质地烟韧,挂汤效果几好。上海小笼包小笼包的等候时间比较长,相信系即叫即蒸,咬落皮薄,猪肉馅料都够多,肉汁丰富,配合汤面类既菜式都几夹!宁波醉鸡宁波醉鸡既鸡肉非常软滑,酒味清新不算特别浓,咬落更加食得出鸡本身既味道。虽然醉鸡只系小食,但都大大份非常值得一试!

麻辣牛展罐汤拉面

牛腩罐汤刀削面