2024-11-21
最近追紧套法国🇫🇷电影,睇上脑🫢谂谂吓咁大个女都无食过法国菜,决定揾间法餐!!朋友话呢间食物质素同价钱都亲民,月中贫穷猪的我可以一试。餐厅位置兰桂坊附近的楼上舖,位置都易揾。餐厅装修简约、舒适给人一种好暖心嘅感觉,可能用咗黄灯😂 环境都安静,好适合情侣👫烛光晚餐 /姊妹谈心嘅地方服务员哥哥好热情,知道我哋第一次食法菜,就介绍我哋有咩系必试🫶🏻依加晚市指定酒类/汽水做紧买一送一🌟龙虾汤$92平时饮嘅龙虾汤会带少少苦涩味,呢个原全无。浓郁嘅虾汤味,好creamy法式焗蜗牛$108好怕蜗牛嘅我,今日要豁出第一步 。外观上似田螺,唔恐怖嘅。蜗牛肉质比较淋,都无咩特别嘅腥咩/奇怪味道🤣 再配埋底下薯蓉又几好食。厨师用重蒜油去焗,更加香口。香草烧黑毛猪鞍架配焗薯$268呢道菜真心惊艳,烹调猪鞍嘅时间系啱啱好,肉质好嫩滑,仲保留到肉汁。配埋烧汁食系一流😳而且猪鞍好厚肉 必order香蒜牛肝菌意粉$158香浓嘅菇菌味道👅原来牛肝菌煮熟后质感系好淋,几特别。意粉烟韧,慢慢咀嚼时可以享受肝菌嘅香气。牛肝菌系素食,所以口味偏清淡。重口味人士可以向厨师order咸啲都得。是日甜品$88面包布甸配朱古力雪糕,面
龙虾汤$92
法式焗蜗牛$108
好怕蜗牛嘅我,今日要豁出第一步 。外观上似田螺,唔恐怖嘅。
香草烧黑毛猪鞍架配焗薯$268
香蒜牛肝菌意粉$158
是日甜品$88
面包布甸配朱古力雪糕,面包布甸刚刚焗好,仲热辣辣,配上冻冰冰雪糕,冰火二重奏,两种唔同嘅口感。面包布甸蛋香味浓,好好食😋
White wine-House$88
味道清香,带少少苦涩。酒精浓度唔高,好少饮酒嘅人可试