✒懒人先睇总结.❀食物:​主菜+配菜份量超丰富,啤酒选择多🍻 $200 free-flow都非常抵饮~❀服务:好有外国小店feel🤣,英式茶记咁❀环境:有吧枱位置同table,weekends lunch成间餐厅一齐睇拳赛睇波饮啤酒好chill!❀价钱:Sunday Roast🍖 以下价钱无+1✨👉 Two Courses $310👉 Three Courses $340👉 Free-Flow $200.✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐.踏入餐厅有种一秒出国的感觉,除了因为餐厅甚少亚洲面孔,更因为成个餐厅的气氛~ 见餐厅有唔少外国人熟客,相信你嚟到都会明白原因。如果用一句话形容,我会觉得佢似西式麻甩饭茶记🤣.我哋今次两个人都叫3 courses,可以试多几款。最后我哋系饱到捧住个肚走都食唔哂🤣,上枱已经好surprise 点解咁大份!细食嘅朋友suggest share🫶.🎈Starter - Sweet Potato Croquettes 调味有点微辣,而炸薯波以红薯为主,所以都食到甜甜哋嘅味道👅加上soy & honey sauce整体上几惹味~.🎈Start

✒懒人先睇总结
❀服务:好有外国小店feel🤣,英式茶记咁
❀价钱:Sunday Roast🍖 以下价钱无+1✨
👉 Two Courses $310
👉 Three Courses $340
👉 Free-Flow $200

✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐

🎈Starter - Cured Salmon Bruschetta

Bruschetta 上面配搭青瓜乳酪酱汁及三文鱼,面包没有烤过。pickled cucumber好脆口,味道整体会比较清新一点👍
🎈Main - Wagyu Beef Rump

Rump位置的牛肉味自然最浓厚,脂肪不多食落够肉感同实在(仲非常饱肚)😂!配搭Gravy肉味系更加浓,而且份量非常有诚意,完全食唔哂😂
🎈Main - Fennel & Apple Wicks Manor Pork Belly

完美演绎三层肉的层次,肥瘦分明非常邪恶~ 一切落去就听到喳一声,猪皮烤到非常crispy!呢一个份量同时超有诚意,油脂感突出😋
🎈Side Dishes
每份Main都有跟一大份数款的伴碟,当日有Yorkshire Pudding、烤薯仔、炖红椰菜、红萝卜仔、西兰花等。

Yorkshire Pudding系英国常见的小菜,但系香港反而比较少见。佢口感好似一个有空气感但烤香过既面包,非常索汁而且满满烤过的焦香感。配搭gravy同肉味浓既食物非常适合。
另外两款我比较喜欢的side dish系萝卜同椰菜丝,萝卜本来已经非常清甜,加上蜜糖烤香之后更滋味。而椰菜丝就系腌制过的,配搭gravy后我竟然有种食紧中式卤水既味道,味道唔错~

🎈Dessert - Drunk Apple & Rhubarb Crumble

Apple Crumble可以选择要Vanilla ice cream 或custard,唔想食冻野既我就选择了custard。面头系常见的crumble脆脆,底下有苹果之外仲感觉有莓的酸甜。
🎈Dessert - Warm Chocolate Brownie

Brownie就系配搭Vanilla ice cream,朱古力味道浓,口感软淋烟韧。
🎈Free Flow

店内啤酒的选择非常多,包括了好几款香港的本地啤酒。而且menu有专门的介绍店内啤酒的style、产地、酒精浓度等。除了啤酒外仲有白酒、红酒、prosecco等都有在 free flow list上,$200就可以任饮性价比真系非常高❤️