2021-05-15
原本已经好钟意Pirata Group 旗下餐厅既我今日又黎到佢地开既一间主打食Pizza 既西餐厅今次已经系我第二次过黎食体验仍然非常好全间餐厅既店员都系外国人都表现得非常热情好客🤣餐厅入面充满住意式复古风情既装修加埋墙上面既装饰挂画令成个用餐环境都非常舒服今次我地同上次一样都系唔想谂🤣所以就嗌左佢地既Tasting Menu 每位先系$1️⃣9️⃣5️⃣就可以试晒佢地既前菜,小食,Pizza 同甜品啦🤤性价比真系超级高😍😍😍👉🏻前菜🔸Mozzarella Fritta超级邪恶炸Mozzarella 芝士条,啱晒用黎开启邪恶既一餐🤣👉🏻小食🔸Truffle(V)填满左松露Ricotta Cheese 既炸面包,入口松软之余仲有淡淡既松露味👉🏻主菜🔸Cabonara Pizza呢个黎到一定要嗌呀😆除左个样非常instagramable 之外,配上蕃茄酱,鹌鹑蛋,pancatte午花肉加埋香脆既饼底真系好好食😍👉🏻主菜🔸Parma PizzaParma Pizza都对上就会light 少少不过其实都系咁邪恶🤣火箭菜配上蕃茄酱加Parma Ham又系另一个好好食既配搭☺️👉🏻甜品🔸White Choco
今次已经系我第二次过黎食
今次我地同上次一样
都系唔想谂🤣
所以就嗌左佢地既Tasting Menu
每位先系$1️⃣9️⃣5️⃣
就可以试晒佢地既前菜,小食,Pizza 同甜品啦🤤
性价比真系超级高😍😍😍
👉🏻前菜🔸Mozzarella Fritta
👉🏻小食🔸Truffle(V)
👉🏻主菜🔸Cabonara Pizza
👉🏻主菜🔸Parma Pizza
Parma Pizza都对上就会light 少少
不过其实都系咁邪恶🤣
👉🏻甜品🔸White Chocolate Mousse
虽然好多人都话好钟意佢地既Tiramisu
但对比起我觉得White Chocolate Mousse 味道更特别更好食
有白朱古力味之余
成个甜品唔会过份甜耶耶
而且Mousse 质感非常幼滑
令人想一啖接一啖咁食落去🤤
加一服务费❌
整体评分(满分❤️x5)
服务❤️❤️❤️❤️❤️
推荐度🧡🧡🧡🧡🧡