2024-03-14 33 浏览
今日约咗朋友过嚟中环聚会,因为见到呢间餐厅非常高人气,食物又靓又好味,成间餐厅以黄色为主调打卡一流,可以同朋友开开心心🥰食一餐美味嘅晚餐SUCKLING PIG 脆卜卜烤西班牙乳猪 ,乳猪烤得非常靓,一睇就知外皮香脆,乳猪但有少少油脂,令猪肉更松化。青苹果沙律爽口清新,同西班牙乳猪一齐食味道更丰富。Roasted spring chicken半只香烤春鸡配上烤车厘茄串和烧汁,鸡肉🍗鲜嫩多汁,鸡味浓郁,上面加咗芝麻和香草酱食落去好香好有香草味🌿Roasted Corn 一向好钟意食粟米嘅我,呢一款烤慢煮粟米🌽正中我下怀,粟米香甜多汁,加上咸香惹味嘅墨西哥芝士,味道更多层次。(墨西哥芝士)Sautéed baby spinach 炒菠菜苗新鲜翠绿,卖相非常吸引🤩。菠菜苗食落去爽脆充满纤维,用大蒜🧄和初榨榄油凉拌,更香更好味我哋星期四过嚟食,开支装酒有八折,于是叫咗支白酒🥂,白酒和以上菜式都非常配搭,今餐可算是饮饱食醉。😆
SUCKLING PIG
Roasted spring chicken