餐厅: Cuisine Culture
资讯:

竟然系中环有间平民法国菜餐厅?所以我放假都专登试吓我见到lunch set系平啲,$88起就有,但我点咗贵个啲🤭🔸法式焗蜗牛🐌 $98呢个焗蜗牛入边有好多酱料,例如有香草🌿所以个蜗牛好香,蜗牛底部都有少少薯蓉,好特别!🔸焗法式地道古也芝士洋葱汤 $78佢有个多士包喺表面,竟然浸住啲汤都可以好脆,仲吸左啲汤嘅味道,好味!呢个汤有少少罗宋汤嘅味道,但系感觉高级啲!🔸法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔 $208主菜叫咗个法国菜特色~鸭腿~煎到好有鸭香味,啲肉都好嫩滑,最特别系个薯仔,外脆内软,表面有少少蜜糖+鸭油,好味😋🔸黑松露酱野菌意粉 $138呢个意粉不过不失,表面有一羹黑松露酱,好香!意粉系属于硬身嘅,而且好爽口好滑,有用油炒过~中间都有好多嘢野菌,都算丰富!🔸酥皮苹果批配雪糕 $78呢个甜品超级好食,雪糕系朱古力口味,中间会有朱古力脆脆,好浓郁!下面有苹果批仲有香蕉,夹杂住雪糕好好味!
竟然系中环有间平民法国菜餐厅?所以我放假都专登试吓

🔸法式焗蜗牛🐌 $98

🔸焗法式地道古也芝士洋葱汤 $78

🔸法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔 $208

🔸黑松露酱野菌意粉 $138
呢个意粉不过不失,表面有一羹黑松露酱,好香!

🔸酥皮苹果批配雪糕 $78
午餐