餐厅: Cuisine Culture
资讯:

2K
👨🏻‍🍳中环隐世法国菜👨🏻‍🍳-中上环又系一个只要识路就可以发掘到隐世美食嘅一个地方🕵🏻 早排就约咗喺附近返工嘅朋友去食呢间都几隐蔽但系人气又好高嘅餐厅😜 就算平日夜晚都几full😉-🐌法式焗蜗牛 $98餐厅焗嘅时候加咗好多蒜蓉同牛油 所以味道好香浓😋 而且肉质都好爽口 有少少食螺肉😝 佢个底仲有啲薯蓉 吸哂啲汁好好味😏-🦞龙虾汤 $88佢嘅汤底浓稠度适中 唔会太厚或者太稀 饮得出佢用咗唔少虾膏煮成 所以令味道更加浓郁😚 佢仲有喺上菜时加咗少少olive oil 所以更加香😗-🥩慢火煮红酒和牛面肉 $268呢个系我同朋友一致赞好嘅主食😋 和牛牛面肉煮得好软嫩 而肉味都好香浓🐮 红酒汁加上蘑菇同洋葱 甜甜地香味十足😎 佢仲配咗多士畀我地点啲汁食 正呀🤩-🍝香蒜牛肝菌意粉 $138可能之前嘅菜色都系浓味啲 所以佢就相对会淡少少 香蒜加牛肝菌都几爽口 如果再落多少少调味同少啲油就更加好😚 不过因此我地unlock咗个隐藏食法 用咗之前嘅红酒汁 真系好正😛-🍨朱古力心太软配雪糕 $78最后甜品系心太软 焗得唔错 外脆入面有流心 佢嘅朱古力系成人向嘅香浓甘口路线 配上雪糕双重享受👍🏻-📍#Cui
👨🏻‍🍳中环隐世法国菜👨🏻‍🍳
🐌法式焗蜗牛 $98