喺中环行完街想食啲韩国嘢🤫系威灵顿街转角位发现咗呢一间韩式餐厅~装修以modern既蓝色tone 好靓好整洁💯店舖主打韩式豆腐锅饭~menu唔算多选择 同朋友各自点左个豆腐锅饭同韩式煎饺🥟.🇰🇷前菜🥗炒粉丝好出色~好爽口入味仲有泡菜年糕、年糕、鱼干,比较少见既配搭 好开胃🤤.🇰🇷海鲜嫩豆腐锅🍲钟意食海鲜既我点左呢个🙆🏻‍♀️海鲜嘅种类好多分别有蚬肉、蟹、鱿鱼🦑仲有主打既超嫩滑豆腐😳每个锅会附送一个生鸡蛋,非常正宗既韩式食法,海鲜汤底加蛋香味😆.🇰🇷牛肉嫩豆腐锅🐂牛肉非常新鲜,内质嫩滑,份量好多~特别想赞吓佢地既石锅饭🍚!粒粒分明,有珍珠米既口感,每啖饭配一啖汤,好食😋.🇰🇷韩式煎饺子🥟一共叫左十二只,果然好出色🫢煎到啱啱好,个底有少少焦保留脆口嘅感觉,仍然锁住到个水份,里面系韭菜、粉丝、猪肉,加左粉丝既饺子口感好特别~推荐大家try try🫶🏻.另外再叫左杯韩式冻咖啡,店内每个位都配有纸巾同湿纸巾,糖同纸巾,好贴心🙆🏻‍♀️
喺中环行完街想食啲韩国嘢🤫
系威灵顿街转角位发现咗呢一间韩式餐厅~
装修以modern既蓝色tone 好靓好整洁💯
店舖主打韩式豆腐锅饭~menu唔算多选择
同朋友各自点左个豆腐锅饭同韩式煎饺🥟
🇰🇷前菜🥗
炒粉丝好出色~好爽口入味
仲有泡菜年糕、年糕、鱼干,比较少见既配搭 好开胃🤤
🇰🇷海鲜嫩豆腐锅🍲
🇰🇷牛肉嫩豆腐锅🐂