2019-07-20 615 浏览
今晚同朋友食饭,就选咗呢间拉丁菜试吓。前菜: 牛油果酱栗米脆片- design your guacamole 呢个系必点,因为菜式会喺你面前即制,打卡一流。餐厅经理喺我哋旁边放咗张细枱,上面放满左原材料,包括由牛油果,粟米片,仲有唔少调味,如香料芝士烟肉青柠等。首先将切开了嘅牛油果放喺大碗上,再放上基本调味如洋葱黑椒烟肉芝士盐等等。经理十分细心,不停叫我们试味,睇下咩调味啱我哋口味。最后将牛油果同调味混合成为牛油果蓉。配上粟米片吃健康又美味。主菜: 烧猪腩肉,彩虹三文鱼经理推介我们点佢哋嘅三文鱼,颜色丰富,三文鱼配上热情果酱,感觉清新。另外配上大量蔬菜,和酸酸甜甜的汁,几好味。另一款我们点左猪腩肉,肉质唔肥腻,又脆身,非常香口野味。我觉得呢个比三文鱼更出色。底下面配上紫薯蓉,香甜软滑,比平时食嘅薯蓉更夹,加分。而另外叫上嘅甜品,虽然选择唔多但味道都唔错。我觉得呢度有放心机在配菜上,每一道菜配上嘅伴碟都唔同,但都和主菜好夹。每碟菜颜色都好丰富,好睇又好味。推介。
今晚同朋友食饭,就选咗呢间拉丁菜试吓。

主菜: 烧猪腩肉,彩虹三文鱼

而另外叫上嘅甜品,虽然选择唔多但味道都唔错。