香港站下面有好多舖头 有少少似尖沙咀地铁站咁😂 不过平时点样头多唔太吸引我😂 因为好似其他地方都会有呢啲舖头咁 但今次就揾到一间舖头唔系到到都有 佢报卖嘅甜点卖相好靓🤩 最后人唔到手买咗成盒🐷🐷🐷我哋入手左一盒九个嘅Horn 一共有九只味道包括: 🦄云呢拿吉士忌廉号角🦄伯爵茶朱古力号角🦄开心果号角🦄士多啤梨忌廉号角🦄抹茶红豆忌廉号角🦄蓝莓芝士忌廉号角🦄芒果忌廉号角🦄荔枝忌廉号角🦄朱古力忌廉号角真系有超级多款式 9只味道嘅Horn仲有个盒可以摆埋一齐 超级colorful🤩 全家人一齐开心share都仲得😏9只味道都唔错✊🏻 以下会分享一啲我哋超级超级推介嘅味道🤩.🐷朱古力忌廉号角 👅9/10钟意朱古力嘅人应该会几钟意呢一个味道 因为朱古力味道非常香浓 但又唔会话太甜/太苦 我觉得佢系成功攞到中间平衡位✊🏻🤤.🐷伯爵茶朱古力号角🍫 👅8/10伯爵茶同埋朱古力嘅味道兼备 唔会互相冚咗对方嘅味道😁 然后伯爵茶 原来系用我哋之前都饮过嘅T2牌子 T2喺澳洲嘅茶界LV😂 做得非常出色✊🏻 .🐷开心果号角 👅9/10开心果味道香浓 加上上面有啲开心果碎 令到口感同埋味道都更加丰富🥰.🐷抹茶红豆忌廉

我哋入手左一盒九个嘅Horn 一共有九只味道

🐷朱古力忌廉号角 👅9/10
🐷伯爵茶朱古力号角🍫 👅8/10
🐷开心果号角 👅9/10
🐷抹茶红豆忌廉号角 👅8.5/10
开头我都冇留意原来佢仲有红豆嘅味道 因为见佢绿色咁样以为得抹茶味🤣 宇治抹茶味道几浓🍵 然后原来里面仲有红豆嘅味道 抹茶同红豆真系Perfect match 里面有啲甜甜地嘅红豆蓉🫘 口感唔错🤤
🐷荔枝忌廉号角 👅8/10
荔枝味道浓得黎唔假 亦都唔会太甜 而且荔枝味道好清新 所以相对上油腻感更加低🤩
🐷云呢拿吉士忌廉号角 👅8.5/10
云呢拿味道并唔系源自香精 而系真系用来自马达加斯加嘅云呢拿籽👀 所以喺个忌廉里面都见到有啲云呢拿籽👍🏻👍🏻 咁样成本高好多 但真系味道都香好多😂 睇返发现马达加斯加嘅云呢拿籽非常特别 系会带着一种淡淡嘅酒甜香味✨ 虽然我平时唔饮酒 但觉得咁样加咗少少酒味嘅云呢拿味真系好特别✨✨
佢哋除咗cream出色 连脆筒都整得几好👍🏻
🦄酥皮几松脆👍🏻 口感好好
🦄面头有啲焦糖 所以更加香 同埋有少少「光面」感 睇落更有食欲😂
🦄充满牛油香味🧈
我哋今次系喺香港站买嘅 店员同我哋讲🚶🏻‍♀️ 最近沙田都会开埋分店 咁住新界嘅人都可以买到啦🥰
外卖自取