CHUTNEY

今个weekend 去咗中环Fine Dining嘅印度菜餐厅Chutney食午餐 店内环境好高贵 装饰得好有印度色彩颜色 摆设都好豪华嘅感觉 员工都好友善同热情招待 落低无耐 店员就俾咗份印度脆片 佢有三种酱嘅配搭包括系薄荷、红菜头酱同菠萝🤍Appetiser🐑 keema pav呢个系佢地嘅招牌前菜 系羊肉碎配餐包嚟食嘅 羊肉几香唔会苏 个餐包好好味真系系用牛油烘过嘅 热烘烘 加埋啲羊肉碎真系好夹 额外仲有啲洋葱、青椒同柠檬汁俾你加埋一齐食 食落就无咁腻🤍Main🍴 Andhra tenderloin呢个系120日嘅壳饲牛柳埋相都好吸引 我地叫咗medium well 呢款系壳饲牛嘅关系 牛柳充满咗多种营养 油脂都几均匀 食落去好鲜嫩🐓 Chutney Butter Chicken个main我地简咗呢个牛油鸡sauce同加咗truffle汁用嚟沾落去Garlic Nann到食 鸡肉烤过仲可以保持到肉汁 主要呢个sauce系有牛油香味同埋有啲番茄系到 用嚟送饭定沾落Garlic Nann食都好夹🥕 Dessert呢个甜品好特别 系以红萝卜、腰果、酥油同意大利酸奶芝士混合以成的 食落好

🤍Appetiser
🐑 keema pav

🤍Main
🍴 Andhra tenderloin

🐓 Chutney Butter Chicken

🥕 Dessert
呢个甜品好特别 系以红萝卜、腰果、酥油同意大利酸奶芝士混合以成的 食落好清新

🤍Drink
🥭 Mango Lassi
印度菜嘅signature drink都会系Mango Lassi 好浓郁嘅芒果味有啲似yogurt咁

🍹Chutney’s Iced Tea
呢杯系用咗红石榴、桃、脱水橙同茶mix埋 几啱我地口味

📍CHUTNEY (中环)
中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦4楼