2024-09-10 440 浏览
最近我去咗中环既一间特色小店,试咗佢哋嘅五𩠌车仔面,真系好好味!又要介绍一下啦😋😋话晒系新铺,环境装修好光鲜🤩🤩舖头干净卫生👍🏽冷气足😌😌职员又有礼貌,值得一赞👍🏽我叫咗个五𩠌车仔面🍜🍜首先要赞吓个汤底,味道好清甜,喝落去好舒服,唔会太咸,另外就系个秘制辣酱,辣酱唔算太辣偏重咸味鲜味 配埋个汤一流👍🏽👍🏽😊五𩠌分别系猪红🐽鱿鱼🦑鸡翼🐥猪肠🐷牛筋🐄猪红非常入味,滑滑的,咬下去好嫩,冇腥味,正👍🏽鱿鱼就系爽口弹牙,口感好好😊鸡翼就更加好味,饱满多汁😋😋肉质嫩滑☺️卤水猪肠都有惊喜,又系非常咁入味😌😌仲烟烟韧韧咁,保持返猪肠应有嘅口感,真系好味牛筋就软软的,味道入味,唔错😌由于我个人好钟意食辣,我觉得个秘制辣椒酱唔太辣,所以问咗老板娘有冇辣椒油佢就俾咗另一个麻辣酱俾我超级香正仲要赞一赞个冻柚子蜜🍹老板一啲都唔悭!成杯系柚子酱,系一杯好浓郁嘅柚子蜜🍹🍹🍹整体来讲,车水堂的五𩠌车仔面系正,虽然价钱系比平时嘅车仔面贵,但系值得既👍🏽

😊五𩠌分别系猪红🐽鱿鱼🦑鸡翼🐥猪肠🐷牛筋🐄
猪红非常入味,滑滑的,咬下去好嫩,冇腥味,正👍🏽
鱿鱼就系爽口弹牙,口感好好😊
牛筋就软软的,味道入味,唔错😌

仲要赞一赞个冻柚子蜜🍹
老板一啲都唔悭!成杯系柚子酱,系一杯好浓郁嘅柚子蜜🍹🍹🍹