出咗粮就系要阔佬啲,所以就带另一半去食厨师发办-嘅海鲜丼饭。个位置其实唔难揾,但系冇谂过内有干坤,仲要行楼梯先落到去。舖头唔系话好大,但系俾人感觉都系好舒服、好惬意。而店员嘅招待都令到我觉得好似自己置身喺日本咁样,而且舖头超级细心,会问定你有啲咩系会敏感或者唔食嘅,食完觉得系一餐超满意嘅晚餐。‣ 海言厨师发办鱼生饭(特上) $430‼️超级推荐‼️虽然好夸张,但系真系会觉得自己好似喺一个鱼生饭入边食到春夏秋冬。一开始就食咗海胆同埋三文鱼子先,因为啲热辣辣嘅饭会影响佢嘅口感同埋味道,而顺序落去就系食当造嘅秋刀鱼、伊佐木同埋鲷鱼,最后先食炙烧嘅鱼生。虽然当造嘅鱼食落去已经会令人觉得好舒服,但系食到最后觉得炙烧嘅都令到我觉得好震撼,系相当之有心机去处理,特别系左口鱼,啲鱼油真系迫晒出嚟。‣ 江户前散寿司(特上) $370第一样嘢一定要大赞系餐厅用唔同嘅调味去处理两个丼饭,而江户前就系用芝麻同姜蓉去营造返个便当感,食落口嘅时候就觉得满满嘅芝麻味。而两个饭都一样有拖罗,真系入口即溶,钟意食拖罗嘅朋友一定唔可以错过,超级肥美又新鲜。即使系平时都会食到嘅带子同鱿鱼,炙烧完之后真系令人耳目一新。沙律前菜超

‣ 海言厨师发办鱼生饭(特上) $430

‣ 江户前散寿司(特上) $370
第一样嘢一定要大赞系餐厅用唔同嘅调味去处理两个丼饭,而江户前就系用芝麻同姜蓉去营造返个便当感,食落口嘅时候就觉得满满嘅芝麻味。而两个饭都一样有拖罗,真系入口即溶,钟意食拖罗嘅朋友一定唔可以错过,超级肥美又新鲜。即使系平时都会食到嘅带子同鱿鱼,炙烧完之后真系令人耳目一新。沙律前菜超级新鲜,茶碗蒸都相当嫩滑,完全冇嘢好挑剔。而最后上嘅面豉汤系有樱花虾系入面,清新得嚟带点淡淡嘅虾味,饮埋汤就已经觉得好圆满。
  • 海言厨师发办鱼生饭(特上)
  • 江户前散寿司 (特上)