2024-05-24
早几日接朋友收工,顺便系中环食饭,入左一间居酒屋,餐厅选择种类都几多下,我哋益左各款串烧,炸物,小食等😋❣️豆腐沙律豆腐好滑,清香豆味,上面铺左调好味嘅金菇碎,增加豆腐鲜味。沙律菜新鲜爽脆,酱汁甜酸度刚好。❣️明太子芝士酱薯条超好味,薯条好香脆,表面用火烧过,令佢更加干身,但内里柔软多水份,食到最尾还是脆的。❣️鸡皮饺子鸡皮软滑没有肥膏,部份表皮香脆可口,内里鸡肉充满肉汁,加上厨师特别配制嘅微酸酱料,多重味觉享受。❣️唐扬鸡入面热辣辣又多汁,表面簿脆,没有厚粉,沙律酱味道同鸡肉好夹。❣️鸡软骨大件软骨同鸡肉相间,同出面嘅完全唔同,一定要试,双重口感,又软又脆。❣️鸡颈肉第一次食,几特别,平时唔食鸡颈都会觉得好味,有少少烧脆左嘅皮,肉又多又香。❣️鸡皮真系好脆,食薯片咁,鸡味浓郁。❣️鸡翼鸡肉嫩滑,鸡皮脆口又唔会干身。❣️牛舌芯呢个一定要叫,好大件又香又软又多汁,完全冇筋,趁热快d食。❣️辣炒牛肉乌冬辣得好开胃,乌冬唔会好多油,又多蔬菜,食埋呢个饱晒。
❣️豆腐沙律
❣️明太子芝士酱薯条
❣️鸡皮饺子
❣️唐扬鸡
❣️鸡软骨
❣️鸡颈肉
❣️鸡皮
真系好脆,食薯片咁,鸡味浓郁。
❣️鸡翼
鸡肉嫩滑,鸡皮脆口又唔会干身。
❣️牛舌芯
呢个一定要叫,好大件又香又软又多汁,完全冇筋,趁热快d食。
❣️辣炒牛肉乌冬
辣得好开胃,乌冬唔会好多油,又多蔬菜,食埋呢个饱晒。