2024-07-28
今日要过中环做野,顺便去食一间朋友仔推荐新开嘅车仔面「车水堂车仔面」,喺士丹利街经过啲大排档就会见到,车仔面嘅𩠌菜有三十几款选择,仲有秘制、魔鬼辣酱、麻辣、沙嗲同咖喱酱酱汁😋招牌面我拣咗招牌油面配秘制辣酱大辣,店家有几款已经配搭好嘅车仔面,招牌面包括辣鱿鱼、猪肠、猪皮、牛腩同萝卜,汤底系香浓嘅卤水汁,辣鱿鱼爽脆弹牙,猪肠卤煮后够晒入味,瘦嘅猪肠特别有咬口,猪皮滑身,入口满满嘅骨胶原😋超级推介店家嘅萝卜,又甜又腍又入味👍🏻必食👍🏻牛腩扎实带筋膜位置,卤香味十足,每款𩠌菜嘅份量足,全部都有5-6件,足料🉐自选五𩠌面朋友仔拣咗辣鱿鱼、牛腩、萝卜、猪皮同汉堡扒配搭河粉咖喱汁,佢分咗半块汉堡扒比我😆味道与别不同,食落较重黑椒味,好食👍🏻河粉亦都够滑身,佢连汤都饮晒😋秘制辣鱿鱼我地再加多个辣鱿鱼小食,鱿鱼捞埋加秘制嘅辣酱,香辣味浓,食唔停口👍🏻👍🏻麻辣凉拌牛百叶牛百叶爽口脆身,配搭麻辣酱又麻又辣,作为凉拌小食最适合不过豆浆冻柠茶📍车水堂车仔面 (中环)中环士丹利街82号地舖人均消费:$100食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回头率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
招牌面
自选五𩠌面
秘制辣鱿鱼
麻辣凉拌牛百叶
牛百叶爽口脆身,配搭麻辣酱又麻又辣,作为凉拌小食最适合不过
豆浆
冻柠茶
📍车水堂车仔面 (中环)
中环士丹利街82号地舖
人均消费:$100