想嚟试好耐,今晚终于约埋!嚟得居酒屋🏮当然第一时间就嗌番杯啤酒🍻叫咗个happy hour set,有两杯酒加两碟小食唔讲以为自己去咗日本🇯🇵昭和时代居酒屋,木制卓椅,灯光昏黄,座无虚席,全晚气气好好!坐bar枱睇住师傅用心烧串烧,好睇又好香😂💫味醂鱼干饮住酒倾吓计食呢个一流👍🏻烧得微焦,一啲都唔腥,烟烟韧韧有咬口💫萤光鱿鱼入口有一种海水嘅鲜鱼味,又有一种鱿鱼嘅鲜甜味,送酒好推介叫咗好多串烧💫免治鸡肉内里软绵,软骨有口感,配生鸡蛋好合拍👏🏻💫黑豚腩肉Juicy烟韧,食到猪嘅texture🙋🏻‍♀️💫豆腐烧到脆脆地好好味💫黑豚肉肠肉味浓,有爆汁效果💫紫苏墨鱼卷有惊喜嘅组合,墨鱼鲜甜💫银杏咬落烟烟韧韧,如果个肚有位应该会encore多两串🤣💫左口鱼边食落软滑充满油香,真系入口成片化,口感肥美又爽口👍🏻💫烧牛腹身身为牛魔王嘅我又点可以错过牛😏表面焦香,油香丰富,牛味浓郁,半肥瘦,调味少少甜甜地,有少少似葡式嘅烧牛仔骨

想嚟试好耐,今晚终于约埋!

坐bar枱睇住师傅用心烧串烧,好睇又好香😂

💫味醂鱼干
味醂鱼干

💫萤光鱿鱼
入口有一种海水嘅鲜鱼味,又有一种鱿鱼嘅鲜甜味,送酒好推介

叫咗好多串烧
💫免治鸡肉
内里软绵,软骨有口感,配生鸡蛋好合拍👏🏻

💫黑豚腩肉
Juicy烟韧,食到猪嘅texture🙋🏻‍♀️

💫豆腐
烧到脆脆地好好味

💫黑豚肉肠
肉味浓,有爆汁效果
黑豚肉肠

💫紫苏墨鱼卷
有惊喜嘅组合,墨鱼鲜甜

💫银杏
咬落烟烟韧韧,如果个肚有位应该会encore多两串🤣

💫左口鱼边
食落软滑充满油香,真系入口成片化,口感肥美又爽口👍🏻
左口鱼边

💫烧牛腹身