2024-08-15
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ New York Cut既weekend brunch menu份量十足而且材料质素高,系呢佢地充满气派既餐厅环境之下可以同朋友相聚一齐食个咁丰富既brunch,饮几杯酒咁,享受一下呢个weekend都唔错呀 ❤️𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ Jet Fresh Oyster今日我地就食到黎自爱尔兰既生蚝 🦪 Brunch提供每人半打生蚝,真系份量十足爱尔兰生蚝细细只,口感爽口脆身,海水味算有而且带有几分矿物质味道,钟意食脆身蚝既朋友应该会好钟意😊Starter✨前菜一共有六款食物分别有铺满芝士粉既Caesar Salad,肉质嫩滑弹牙加上蛋黄又creamy既Us Prime Beef Tartare 同埋佢地既Pasta of the Day - 蒜香大蚬。意大利粉都系包括系前菜当中,大蚬大大只非常有肉地。前菜中仲有三款炸物,分别系Corn Tempura栗米天妇罗、Japanese Fried Chicken日式炸鸡、同埋Fried Calamari炸鱿鱼🦑Main Course✨ USDA Prime Bone in Ribeye 🥩 size超大
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ Jet Fresh Oyster
今日我地就食到黎自爱尔兰既生蚝 🦪
Brunch提供每人半打生蚝,真系份量十足
Starter
✨前菜一共有六款食物
Main Course
✨ USDA Prime Bone in Ribeye 🥩
size超大,足够两个人食 ✌🏻肉质唔错,油脂感重,仲会配有Bearnaise添啊👍🏻
Dessert
✨Signature Tiramisu
期待已久嘅tiramisu ,口感软滑呢~
呢个brunch最抵既系+$98就可以任饮各款饮品,最抵当然系佢地既各款Wine啦!
今次我地就拣左一枝Rubio同埋一枝Supernova,边饮边食真系加倍enjoy
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
New York Cut