2023-07-31
📍江南🗺️中环金融街8号国际金融中心2楼2018-20号舖一向都钟意食上海嘢,就揾到ifc有呢间翡翠餐饮旗下食江南菜嘅餐厅~ 价钱喺中环黎讲算抵食,夜晚仲有点心可以叫😍⚡️萝卜丝酥饼(2件)$58呢个好可爱!系萝卜造型🥕🥕 黎到热辣辣,咬落酥脆,内馅满满嘅萝卜丝😋⚡️特色小龙包(3粒)$68(黑松露带子/虾头油鲜虾/冬荫公)(3粒)有三粒小笼包:❤️ 冬荫功呢款系酸辣嘅,真系有啲呛喉😆💛 虾头油鲜虾🦐咬落去会爆汁所以要食得小心啲🤣 味道几鲜!💜 黑松露带子嘅黑松露味几香🖤⚡️凉拌海胆茄子 $88茄子份量都好多,上面有海胆干粒(?) 细细品尝都食到海胆嘅鲜味,茄子都好软淋😌⚡️蒜泥黑豚肉卷 $88呢个其实系蒜泥白肉嘅概念,将黑豚肉同青瓜片卷埋,可以自己加蒜泥同酱汁🧄 酱汁系辣嘅不过几惹味,唔食得辣嘅可以问服务员攞豉油😉⚡️火腿津白 $98我食上海嘢必叫嘅津白😝 有火腿嘅咸香同汤底嘅鲜👍🏻⚡️重庆水煮牛肉 $168呢个好抵食啊!又大盘足料,又好味🤤 牛肉好嫩,唔韧,配料仲有宽粉、莴笋、金菇等~ 我地唔系好食得辣又想食水煮牛嘅就叫左少辣🤣 呢个辣度就接受到😬⚡️葱油拌面 $63主食叫左葱油拌面🍜 葱油味道好香
🗺️中环金融街8号国际金融中心2楼2018-20号舖
⚡️萝卜丝酥饼(2件)$58
呢个好可爱!系萝卜造型🥕🥕
黎到热辣辣,咬落酥脆,内馅满满嘅萝卜丝😋
⚡️特色小龙包(3粒)$68
(黑松露带子/虾头油鲜虾/冬荫公)(3粒)
有三粒小笼包:
❤️ 冬荫功呢款系酸辣嘅,真系有啲呛喉😆
💛 虾头油鲜虾🦐咬落去会爆汁所以要食得小心啲🤣 味道几鲜!
💜 黑松露带子嘅黑松露味几香🖤
⚡️凉拌海胆茄子 $88
茄子份量都好多,上面有海胆干粒(?)
细细品尝都食到海胆嘅鲜味,茄子都好软淋😌
⚡️蒜泥黑豚肉卷 $88
⚡️火腿津白 $98
我食上海嘢必叫嘅津白😝 有火腿嘅咸香同汤底嘅鲜👍🏻
⚡️重庆水煮牛肉 $168
⚡️葱油拌面 $63
主食叫左葱油拌面🍜 葱油味道好香算浓郁,好味😍 面条都煮得啱啱好,不过要趁热食啊!唔系会黐埋一嚿嚿🫣 好在佢另外有比碗汤我地加,就湿润啲容易捞啲🙈
⚡️蔓越莓煎饼 $58
呢个煎饼我好钟意啊🥹 首先卖相靓,食落外脆内软,味道都好特别,推🌺
⚡️冻豆浆 $30
叫左啲辣嘢配返杯冻豆浆好正!
豆香浓郁,饮落顺滑🥰