2024-03-27
喺中环Soho屹立左24年嘅Sole Mio,餐厅环境极有欧洲异国风情,夜晚有好抵食嘅Dinner Set,可以拣$258或者$298,都系三个course,有多款前菜同主菜拣,仲有甜品/饮品🍴Happy hour有$55嘅cocktails🍸🍹好啱放工嚟chill下餐前嘅面包好吸引,系蒜蓉法包同蕃茄莎莎法包,蒜蓉法包再加埋原只蒜头嘅蒜粒一齐食,对于蒜头控嚟讲系一个惊喜。蕃茄莎莎法包酸酸辣辣咁,好开胃1️⃣前菜烟三文鱼配牛油果牛油果生熟度啱啱好,烟三文鱼开胃杂菌芝士巴马火腿沙律好丰富嘅沙律,炒杂菌好香,加埋芝士片同几块巴马火腿食,口感同味道都好丰富,好足料2️⃣主菜青酱虾意粉呢个青酱虾意粉系我嘅推介,青酱嘅意粉平时比较少食到,意粉口感好顺滑又挂汁,青酱又香,几有惊喜香烤美国安格斯肉眼扒 8oz烤到Medium-rare,肉质软嫩,望上去带坑纹,食落去都有炭烤味3️⃣甜品Tiramisu呢度嘅tiramisu系偏向似一个蛋糕,咖啡味都够Panna Cotta好重奶香,甜度比较高Mojito $55Aperol Spritz $55🍴Dinner Set A $258🍴Dinner Set B $29
1️⃣前菜
牛油果生熟度啱啱好,烟三文鱼开胃
2️⃣主菜
3️⃣甜品
呢度嘅tiramisu系偏向似一个蛋糕,咖啡味都够
好重奶香,甜度比较高
🍴Dinner Set A $258
🍴Dinner Set B $298