食完饭经过发掘咗呢间位于士丹利街嘅小众酒吧!店员好热情好nice 而且店内气氛超好的✨仲同我细心介绍咗佢每杯Cocktail都系用地区/国家命名 和用了当地的食材/材料制造 .ᐟ .ᐟ而佢哋的cocktail都是偏清爽型的🌿Hong Kong🇭🇰 身在香港一定要点呢杯啦(˶˃ ᵕ ˂˶) .ᐟ .ᐟ上面铺住奶茶foam下面嘅base 混合咗蜜糖同茉莉花茶~ 整个味道好夹好有创意!味道温和 容易入口!Japan🇯🇵 呢杯系我最钟意的💗全部ingredients都是用日本原材料!!! 面头有一层foam 及洒上了抹茶粉base 以茶底为主 唔需要怕入面嘅Wasabi infused Gin会令成杯cocktail好辣 因为当中只有少量嘅Wasabi 味~但系令整个味道升级 更有层次感Korea🇰🇷呢杯系芝麻梨子汁荞麦茶再加上烧酒店员会喺你面前倒入芝麻梨子汁味道是酸中带甜荞麦带有一点点烟薰味很可以哦~India🇮🇳 真系冇谂过原来Cocktail都要喷香水 .ᐟ .ᐟ当店员送上呢杯酒嘅时候 会喺上边喷豆蔻充满印度嘅气息 .ᐟ呢杯嘅base系以yogurt为主唔好以为佢会好酸呀~当yogurt
食完饭经过发掘咗呢间位于士丹利街嘅小众酒吧!
店员好热情好nice 而且店内气氛超好的✨
仲同我细心介绍咗佢每杯Cocktail都系用地区/国家命名
和用了当地的食材/材料制造 .ᐟ .ᐟ
而佢哋的cocktail都是偏清爽型的🌿

Hong Kong🇭🇰
身在香港一定要点呢杯啦(˶˃ ᵕ ˂˶) .ᐟ .ᐟ
上面铺住奶茶foam
下面嘅base 混合咗蜜糖同茉莉花茶~
整个味道好夹好有创意!
味道温和 容易入口!

Japan🇯🇵
呢杯系我最钟意的💗
全部ingredients都是用日本原材料!!!
面头有一层foam 及洒上了抹茶粉
base 以茶底为主
因为当中只有少量嘅Wasabi 味~
但系令整个味道升级 更有层次感

真系冇谂过原来Cocktail都要喷香水 .ᐟ .ᐟ
当店员送上呢杯酒嘅时候 会喺上边喷豆蔻
充满印度嘅气息 .ᐟ
呢杯嘅base系以yogurt为主
唔好以为佢会好酸呀~
当yogurt配上Stranger & Sons 金酒
带来微甘甜丝滑嘅口感
而当中嘅青瓜同石榴令整杯cocktail充满令人refresh的感觉