2019-09-30 723 浏览
中秋佳节,外面嘅餐厅酒楼都好鬼贵,而我呢一个穷人来讲一家其实真系食唔起㗎,我哋只能喺屋企暗暗里面食,在望住个月光享受下呢一个中秋佳节。而今年屋企有一个大改变,虽然经济唔好大家亦都对政府好失望,单色都系一件好重要嘅事,唔理你系高官、警察、学生、福建帮、医院、记者部一定要食仲要食得好啲而我哋一家人为咗想团团最最又唔想太多钱要洗嘅缘故,我哋就平平哋叫咗一个盆菜嚟食。呢间铺都系朋友介绍,成个兜都系免费嘅,而且配左两支汁俾我哋。我哋煮咗大概3分钟左右就熟啦,外面有猪皮、花胶、鲍鱼、海参、干瑶柱、烧鸭、元贝、芋头,材料实在太多啊!其实我都唔系好记得!但重点嘅事每一样材料同另一样材料都配搭得天衣无缝!佢哋互相嘅融合令到唔同材料嘅咪增添左一个高层次嘅级数!令我觉得普普通通嘅材料都升级到好似天上面咁高级数!我哋一家人都食到津津乐道!而呢个价钱亦都只不过系酒楼嘅2成价钱, 实在系抵到烂啦!所以酒楼唔执都唔得啦!鬼叫佢地唔减价

2019-09-10
$100 (其他)