餐厅: 彩福喜宴
资讯:

2018-10-08 222 浏览
我哋屋企最重视一家人团聚特别系一啲大嘅节日总会一家人坐喺度慢慢食饭倾计,中秋节当日,我哋成家就去咗北角英皇道彩福酒楼食晚饭,以前喺附近读书都唔知道有间酒楼喺呢度,装修非常华丽做节又点少得叫只鸡黎食,脆皮南乳鸡只鸡好大只,肉质鲜嫩,够厚肉,外皮好脆身,师傅都切得好大件,稍为南乳味道不够,我自己就食只鸡髀超好味老窦话好耐未食过中式牛柳,所以就叫咗碟,分量细碟d,但系牛肉味非常浓郁,酸酸甜甜咁样, 识落都好开胃,而且牛肉好冧身,岩老人家食!成日都听人讲要是到一间酒楼或者餐厅厨师有冇料子就靠一碟小炒王就能够分出胜负果然冇令我地失望,食落好香口,韭菜吵到好爽,味道啱啱好!带子海鲜杂菜煲个煲份量唔讲得笑,真系超大,入边有带子,虾仁,小棠菜,西兰花,蟹柳,冬菇等等
做节又点少得叫只鸡黎食,脆皮南乳鸡

我自己就食只鸡髀超好味

果然冇令我地失望,食落好香口,韭菜吵到好爽,味道啱啱好!

带子海鲜杂菜煲