2009-10-04 21 浏览
适逢中秋节,酒家先黎个 4 人餐 promotion。雪菜加扁豆的小食其实几醒胃。菜式有冷盘 3 款:凉伴矮瓜 - 我未见过呢种!原来系上海街买左d sauce 淋落去的parsley with 白云去骨凤爪 - 正,无骨最岩我镇江肴肉 - 呢度既肴肉唔太正宗,因为唔够味同浅色左 d竹笙翅 - 无乜翅同味道,同埋结到好张住个口龙井虾仁 - 虽然系无龙井茶香,但佢都系唔错既外婆红烧肉 - 有 d 似东坡肉淋淋地,同埋 d 豆腐系打结,几特别蟹肉扒菜 - 预左咁既价钱唔会有好明显的蟹肉,ok松子鱼 - 唔会太酸甜不均匀的感觉小龙包 - 无霸王出庄汤多到泻的感觉,呢度 dry d姜茶汤丸糖水因为四人餐佢地我分 5 碗,有 2 碗系一糕,都 ok ,因为个芝麻汤丸好大粒,姜茶唔会太辣。除左有时难叫到 d 伙计外,其实呢度 d 伙计都好 attentive 同细小解释架,有个后生 d 的好好服务!
适逢中秋节,酒家先黎个 4 人餐 promotion。

雪菜加扁豆的小食其实几醒胃。

菜式有冷盘 3 款:

parsley with 白云去骨凤爪 - 正,无骨最岩我

镇江肴肉 - 呢度既肴肉唔太正宗,因为唔够味同浅色左 d

竹笙翅 - 无乜翅同味道,同埋结到好张住个口

龙井虾仁 - 虽然系无龙井茶香,但佢都系唔错既

蟹肉扒菜 - 预左咁既价钱唔会有好明显的蟹肉,ok

松子鱼 - 唔会太酸甜不均匀的感觉

小龙包 - 无霸王出庄汤多到泻的感觉,呢度 dry d

2009-10-03