2018-09-25
中秋节晚上一改传统舍弃中餐改食西餐, 位系要等, 但绝对会少人D啰!呢间西餐厅设于商场内, 开放式用餐区, 先拎飞等几张枱就入得坐!系门口位置已经有个超大餐牌比你参考下食物选择唔见有单点, 只系有晚市套餐供应咁就要晚市套餐啦..............................套餐包餐汤/沙律, 我地要左是日餐汤为周打海鲜汤汤质地唔太杰, 味道偏啖, 海鲜方面我只食到有鱼肉碎另惠顾晚市套餐可以用半价享用小食一客, 既然系咁当然唔执输, 叫左客七味炸鸡翼 ($21/3只)炸至金黄色外皮再洒上七味粉就成为呢客惹味小食, 皮脆肉仍嫩滑, 最紧要系入口热辣辣, 好快已被我KO另一客为吉列炸蚝 ($38/4只)即叫即炸, 入口香脆之余又热辣无比, 唔会食到一口油, 点少少沙律酱食仲好味, 蚝味几出, 有惊喜㖞!差唔多食晒小食时, 主菜就上枱啦美国肉眼扒 ($188/12安士), 可配饭/意粉/薯菜目测件肉眼扒系几对眼, 柯打左七成熟, 切开时仍见内里有血红色; 肉味一般, 反而调味偏咸, 用意粉配食可中和番!另一客为春天龙虾拼盘 ($178)材料都几大堆头, 包括有半边龙虾, 牛扒, 羊扒
系门口位置已经有个超大餐牌比你参考下食物选择
唔见有单点, 只系有晚市套餐供应
汤质地唔太杰, 味道偏啖, 海鲜方面我只食到有鱼肉碎
周打海鲜汤
七味炸鸡翼
另一客为吉列炸蚝 ($38/4只)
吉列炸蚝
差唔多食晒小食时, 主菜就上枱啦
美国肉眼扒 ($188/12安士), 可配饭/意粉/薯菜
美国肉眼扒
另一客为春天龙虾拼盘 ($178)
春天龙虾拼盘
材料都几大堆头, 包括有半边龙虾, 牛扒, 羊扒, 焗带子及薯条
春天龙虾拼盘
当然先食龙虾, 虾头位罝以洋葱及菇类再以芝士焗酿, 千万米错过左佢, 食落香口满芝味!
龙虾肉唔算多, 用叉吉起有咁多, 肉质唔算好弹牙, 过下口瘾系OK的!
另一款海鲜为焗带子, 呢个食落有沙律酱味, 带子一只放入口够口感, 味道唔错!
肉类当中的牛扒无问你要几多成熟, 切开时已经目测有8成熟, 肉质带点嚼劲啰!
餐饮包咖啡/茶/汽水, 选择咖啡, 份量够晒, 饮落够热及几香滑
食完呢餐就去赏个月, 中秋节快乐!