2021-09-26
今年中秋节疫情稍为缓和,大家又可以多几个人一枱,就出去食饭庆祝下。问咗好几间星期日晚都full booking, 证明市道几好!最后发现力宝轩有位之余,用apps book位仲有7折,谂都唔驶谂就试吓啦!6:00到达,已经坐了成十枱。枱与枱之间有啲密,差不多凳背贴凳背😥,而且当晚都几多客,真的不太好。讲返野食,力宝轩虽然主力做潮州菜,但系亦有粤菜可供选择。我哋难得食潮州菜,紧系叫啲必食潮州菜式啦!卤水拼盘、胡椒猪肚汤和蚝仔肉碎粥当然唔少得!卤水拼盘有鹅、五花腩、鹅亦、豆腐和蛋,都几大碟😋我觉得呢度嘅卤水几好食,唔会太咸,而且啲肉唔会卤得好「鞋」👍至于胡椒猪肚汤就好够胡椒味,上枱够驶热辣辣,我好钟意!而且份量都唔少,差不多有8-9碗,好满足!仲有蚝仔肉碎粥,蚝仔几大只,只只胀卜卜,好有鲜味!整体来讲,成餐饭样样都好好味,服务亦可以,唯一系枱与枱较密,如果可以改善就更好啦!当然,因为有7折嘅关系,最后埋单都好抵,每人唔驶$240就食到饱饱啦!👍👍👍