2010-12-26
天寒地冻, 一班朋友o既饭局最好就系打边炉.本来想去"不倒翁", 但只可以食两个钟, 食饭最忌时间限制, 一班人吹吹水, 食下野, 三四句钟不出奇...最后选了这间, 见到有咁多个"笑", 应该都唔会差...book o左枱, 所以唔驶等位.total 6位, 被安排坐一间房里面, 房入面可坐4枱客, 枱子全是长方形.地方干净舒适叫o左: 汤底 - 干隆醉鸡窝半只 ($98)非常足料, 有红枣, 椎山, 龙眼肉, 酒味好浓, 只鸡好大只. 成晚加o左几次水, 但个汤依然好浓. 手切本牛脊 ($108)虽然叫o左standard size, 但都好大碟, 牛肉味浓, 多雪花, 赞 ! 手切雪花肥牛: ($98)又系叫o左standard size, 都系好大碟, 多雪花, 切得好薄, 轻轻灼一灼, 食得, 正 ~ 鱼三角 ($38)钟意食鱼同lun 骨o既我超like, 肉好滑, 又抵食. 招牌四色丸 ($78)total 有 12粒, 分别用海虾, 鲜鱼, 墨鱼同猪肉整成. 我觉得虾丸同墨鱼丸都好出色. 自家制四色饺子total 有12位, 有云吞, 水饺, 鱼皮鲛, 同菜肉
最后选了这间, 见到有咁多个"笑", 应该都唔会差...
book o左枱, 所以唔驶等位.
地方干净舒适
叫o左:
汤底 - 干隆醉鸡窝半只 ($98)
手切本牛脊 ($108)
手切雪花肥牛: ($98)
鱼三角 ($38)
钟意食鱼同lun 骨o既我超like, 肉好滑, 又抵食.
招牌四色丸 ($78)
自家制四色饺子
total 有12位, 有云吞, 水饺, 鱼皮鲛, 同菜肉饺. 云吞大大粒, 好食.
珊瑚蚌
大碟, 超鲜甜. 好味.
炸鱼皮
鱼旦狗
脆肉鲩
贡丸
蟹子丸
杂菜篮
羊肉
整体o黎讲, 价钱平过"不倒翁"同"火锅馆", 但食物质素绝对唔会比佢地逊色.
去佐敦打边炉, 又多一个地方啦 ~~