2015-11-15
环境hotel standard,必食系烧带子同虎虾,净食套餐都算budget choice。又到左一年一度的大日子,好彩今年有兄弟帮手介绍左间好野。*************1: 价钱本身一见到openrice 写$801 以上都淆淆地,谂住两个人起码都要二千蚊先走到人。打开menu 睇睇,样样烧物都百几二百蚊,食扒更加唔驶讲。我呢d 小职员就梗系即刻揭去套餐个页啦。套餐基本上就分美国牛肉同日本和牛。我就觉得和牛呢d 高级野我真系唔识欣赏, 第一次黎就试个四百蚊既套餐喇 (套餐原配US Beef $430, 选择好少少既Prime Sliced Sirloin 就加廿蚊,$450)。你会问点解$450都话抵?唔好急住先,呢个$450既餐系可以勉强够2个人食(炒饭都两碗呀),再加少少野食,六七百蚊都算系咁。当然呢d大日子,谂住六七百蚊系走唔到人。所以我地都叫左寿司同其他野食。2:食物 (有图有真相)寿司拼盘 (竹-special)$380:个combination都唔错,又有赤贝有带子。都几好食,不过下次回头就未必再试。同类仲有一个deluxe版,贵成两旧水先多得旧拖罗,你咪玩我呢d小
又到左一年一度的大日子,好彩今年有兄弟帮手介绍左间好野。
*************
1: 价钱
当然呢d大日子,谂住六七百蚊系走唔到人。所以我地都叫左寿司同其他野食。 2:食物 (有图有真相) 寿司拼盘 (竹-special)$380:个combination都唔错,又有赤贝有带子。都几好食,不过下次回头就未必再试。同类仲有一个deluxe版,贵成两旧水先多得旧拖罗,你咪玩我呢d小职员啦! 烧带子:套餐包埋,简直堪称完美,熟到岩岩好,面头仲要系脆,靓仔师傅系你面前煮既时候已经加埋柠檬汁。净系为左呢个带子,下次都会番黎再食。另外都推介a la carte 既带子,师傅会系你面前将新鲜带子开壳。 烧牛肉:套餐包埋,虽然小职员无钱食高级版和牛,但呢个美国牛都系入口即溶,呢个价钱加埋都食到十旧到。正呀! 清酒煮蚬:$110-120(唔记得)。好好食!汤够清淡,sake入味得黎又唔会喧宾传主, 正呀! 炒饭:套餐包埋,好食但唔太突出,好蛋之人可加蛋。 炒野菜:套餐包埋,普通,太多芽菜。 稻庭冷乌冬:$90-100(都系唔记得),面底够冻同烟韧,但个酱汁就偏酸。 盐味雪糕:套餐包埋,perfect池 (套餐可选择要生果或者雪糕,为食之人梗系拣雪糕啦!)
3:服务
serve我地个个靓仔师傅肥哥哥手艺一流,睇佢煮野食都已经觉得好好味,又有礼貌又好笑容。
相反,佢地d楼面职员真系麻麻。食物价钱都唔算收得平,地段都算系高级酒店隔离(Renaissance)。本身都觉得呢到既服务应该相对高级,点知发觉d staff都几有问题。例如,我地本身谂住净系叫一个餐,试左之后再叫其他烧物/野食,但佢个表情就好似话紧你好寒酸咁。
食完每样野都好急咁要收野,有少少annoying啰。
d英文仲要唔好,隔离个枱鬼佬客想叫个sake都扰攘左阵。
完!