2022-09-15
🥚蛋美好似都几少食中菜😛.入到去呢间位于湾仔地铁站附近嘅中菜馆🤤餐厅嘅布局好特别🤩有平时食Omakase嘅吧枱位又有舒适嘅卡位😌精美高档嘅装潢加上舒适嘅环境真系好加分🤍值得一睇系佢哋壶洛神花茶❣️热茶以蜡烛座保持温度几贴心又美观🤤本身想试佢哋嘅XO酱陈村粉蒸斑片🥹不过周末只提供小菜佢哋就推介左以下两款俾我哋🙈@mrkonmrswu @lemonmediahk.1️⃣花胶海参虾米浓汤杂菜煲 (💰$158)杂菜煲超级足料☺️首先菜嘅款式多样有菜心白菜西兰花❣️面头仲有好多虾米同埋花胶海参为呢个煲升华😆 花胶同海参增添唔少鲜甜嘅味道🤍菜同粉丝一样好入味👍整体来讲真系好高质送饭一流❣️2️⃣香酥粟米墨鱼饼 (💰$98)一上枱就闻到香喷喷嘅墨鱼香味😋墨鱼饼咬落香脆同热辣辣🤩口感仲十分烟靭🤤因为佢真材实料用墨鱼而唔系好似出面咁加好多面粉❣️识落亦唔会觉得好油腻🥹.📍尚梦·茳煳(湾仔)湾仔谭臣道1-3号长康大厦地舖🤍.#蛋美在湾仔 #蛋美吃中菜 #湾仔美食 #杂菜煲 #花胶 #海参 #杂菌 #洛神花 #花茶 #香港美食 #杂菜 #墨鱼饼 #汤品 #粟米 #炸物 #中菜 #中式 #汤品 粉丝 #粉丝煲 #白菜 #菜心
@mrkonmrswu @lemonmediahk
1️⃣花胶海参虾米浓汤杂菜煲 (💰$158)
2️⃣香酥粟米墨鱼饼 (💰$98)
📍尚梦·茳煳(湾仔)
湾仔谭臣道1-3号长康大厦地舖
🤍[7.5/10]
#蛋美在湾仔 #蛋美吃中菜 #湾仔美食 #杂菜煲 #花胶 #海参 #杂菌 #洛神花 #花茶 #香港美食 #杂菜 #墨鱼饼 #汤品 #粟米 #炸物 #中菜 #中式 #汤品 粉丝 #粉丝煲 #白菜 #菜心 #尚梦茳煳 #尚梦 #尚梦集团 #热茶 #气派 #新派粤菜 #新派中菜 #wanchai #wanchaifood @lemonmediahk #hkfood