听人讲九如坊有间几有特色的Panini外卖店。去左意大利无耐已经有啲挂住意大利美食所以就黎左A Bowl Of。铺头的位置有少少隐蔽,因为佢笠左少少入去。虽然出面睇铺面不大,但原来店内都几一应俱全。摆放左个几得意的中式药材柜,同埋好多老板系台湾买回来的茶具,营造了一种中西合壁的气氛。A Bowl Of的特色是自家烘焙Panini面包,倾谈下发现老板原来有多年的饮食经验,之前系茶艺师,仲曾在酒店整意大利餐失敬失敬。唔怪得呢度啲野食用料宁舍丰富,仲几好吃。我地嗌左个招牌熏牛肉青瓜意式三文治($98):馅料丰富,牛肉咸香且味道浓郁,芝士溶在火箭菜和牛肉间,让人惊喜连连。不过因为青瓜卖晒用左蕃茄代替,如果用番青瓜,就更可以平衡到青瓜的爽甜同牛肉的咸香风味,更加美味烤猪波罗伏洛芝士意式三文治($88):又一爆料之选非常好吃,猪肉片份量劲多,真抵食!而且伏洛芝士香浓,同猪肉好夹,每一啖都好满足。欣赏每款Panini馅料配搭都略有不同,为突出番每款食材而有变化除左Panini,见呢度啲饮品都几特别。例如即刻嗌左2枝意大利有机有汽血橙汽水($26)和有机蜜桃茶($26):两枝都系有汽汽水,但入口舒服顺
所以就黎左A Bowl Of。

失敬失敬。唔怪得呢度啲野食用料宁舍丰富,仲几好吃。

我地嗌左个招牌熏牛肉青瓜意式三文治($98):

烤猪波罗伏洛芝士意式三文治($88):

又一爆料之选

两枝都系有汽汽水,但入口舒服顺滑,而且不会太甜,带有独特的口感和风味。

食到咁上下都几饱下,就试埋他们的白牡丹热茶($38)和红茶($38),白牡丹味道清香,红茶相对浓郁,非常消腻。仲可以近距离观赏老板认真泡茶
专业专业~

最后,老公仲忍唔住试多杯Latte咖啡($38)。呢度的咖啡用明治奶制成,咖啡豆颇香浓,奶滑,值得一试。

总结,如果你喜欢品尝正宗意大利美食,想揾个地方饮杯野叹个包Chill下,咁A Bowl Of绝对是一个不错的选择。餐厅给人一种好温馨和舒适的感觉,老板的热情和亲切更会令人倍感贴心。
2023-04-04