2009-11-15
2个人去食晚饭, 叫咗3个𩠌1个甜品。 呢类小菜馆居然同时做埋,西式甜品, 梗系要试下啦~蕃茄汤花甲: 个蕃茄汤超鲜甜, 我地将成个汤饮晒! 至于花甲就有阵味, 但系肉又未至于霉....可能系少少唔新鲜卦, but我地都有食晒嘅。奇味鸡: 鸡系先整好咗一碟, 连一只烧红咗嘅煲一齐上, 个waiter将碟鸡拨落个煲度即刻出烟, 热腾腾啫啫声咁响, 哈哈好开心~ 鸡好滑好入味, 推介!避风塘茄子: 呢个𩠌比我地预期中大碟, 茄子系炸咗先再做避风塘....超级热气同埋份量太大唔recommend 2个人食, 多d人一人一旧茄子就已经好够。心太软: 呢个都推介! 好好味!! 个cake本身好软, 连埋响入面流出嚟嘅朱古力加埋香蕉一齐食, yummy~~ 西式甜品仲有疏乎里好似都几好食, 我会下次试试!环境都系茶餐厅格局, d枱都摆得好密, but整体企理干净呀~ 又唔系话好平好抵食, 可能因为我地叫咗花甲拉高咗成餐消费啦, 不过净计食物质素, 都值得以后再去帮衬嘅