2020-03-08
今次restaurant week 第二击就试呢个网络好评既餐厅,特别想试佢地既叉烧egg Benedict😋Lunch menu 有3款前菜、7款主菜同只有一款甜品 (之前本有2款甜品,其中一款系Chinese churros,谂紧会唔会系油炸鬼,点知冇咗😓),$148+10%。我地前菜点了多人点的莲藕片,同蕃茄薯条,冇特别加$10点Lennon fries, 我望隔离枱好似大板烧薯条咁。莲藕片系脆卜卜,配咗我话系腐乳酱,但我男友话系南乳酱,点都好,几野味!至于个蕃茄薯条,薯条硬咗少少,一般,但味道好似𠮶罐蕃茄薯片咁。主菜当然点咗叉烧egg Benedict同牛腩wich,要加$10。2款主菜上碟都系用𠮶d万寿无疆碟。首先叉烧egg Benedict将平时火腿或三文鱼变咗用叉烧,第一啖食完全冇违和感,叉烧用上猪颈肉,虽然唔算香口,加埋个 hollandaise,好好味😋而个牛腩wich,系用上18小时慢煮牛腩加柱候酱,好入味!漏就少不免,不过有少少酸萝卜衬,中和咗。试完每样半份主菜,超满足满腹!甜品系糖葱饼概念,加几片冻菠萝,唔好食,唔食冇损失。可能呢间餐厅之前本身都系食三文治为主,
甜品系糖葱饼概念,加几片冻菠萝,唔好食,唔食冇损失。
可能呢间餐厅之前本身都系食三文治为主,所以整体2款面包主菜都不错!现在既食物果然做得中西合璧呢!