2018-02-15 65 浏览
小编之前见到有人介绍过呢一间Cafe嘅鸡蛋仔,所以今次去嘅目的就系为咗试个甜品,而risotto只系配角😂所以今次都系要介绍咗甜品先。1️⃣抹茶吉士鸡蛋仔伴雪糕佢哋呢度嘅鸡蛋仔比平时系街边买到嘅就细粒少少,不过里面都系半满嘅。而且鸡蛋仔攞到上枱𠮶阵都仲系外脆内软架,但好快就已经淋哂🤦🏻‍♀️另外由于鸡蛋仔上面嘅吉士酱份量其实都几多下,而且都偏甜,所以小编食到一半已经觉得好腻。但你问小编抹茶味香唔香?其实小编真系答你唔到,因为佢只系喺吉士酱上面落咗少少抹茶粉喺度,所以个人就觉得抹茶味系偏淡嘅。鸡蛋仔嘅底部仲有啲烤过嘅棉花糖喺度,由于烤棉花糖嘅时间控制得好好,所以棉花糖可以做到外脆内软。依家鸡蛋仔隔离果旧雪糕都系比较普通少少,因为攞出黎𠮶阵仲好冻基本上都食唔到有啲咩味,小编只系见到里面有啲一粒粒嘅OREO碎喺度,所以估计狗狗应该系曲奇雪糕黎挂🤔2️⃣南瓜带子意大利饭冇期待反而比较有惊喜,Risotto一上枱就比佢黄澄澄嘅颜色吸引左,加埋两粒煎过嘅带子摆喺上面真系超靓呀!而味道方面小编觉得亦都唔算话太差risotto入口有轻微嘅南瓜味,而且入口嘅口感仲好creamy添!虽然南瓜味就唔算太重,但个人亦都
抹茶吉士鸡蛋仔伴雪糕

1️⃣抹茶吉士鸡蛋仔伴雪糕

南瓜带子意大利饭

2️⃣南瓜带子意大利饭
而味道方面小编觉得亦都唔算话太差risotto入口有轻微嘅南瓜味,而且入口嘅口感仲好creamy添!虽然南瓜味就唔算太重,但个人亦都觉得可以接受。Risotto里面仲有啲三色椒、芝士同埋有D腌制过嘅菇类喺度,所以整体嘅口感同埋味道都算丰富。Risotto上面果两只煎到金黄色嘅带子超级正,大只得来又有少少甜。

恋爱大过天

3️⃣恋爱大过天
呢杯嘢饮小编就觉得普通左少少,本来expect会有玫瑰同埋士多啤梨味,但系点知出嚟原来系冇嘅只有好重嘅菠萝味,不过好彩饮品嘅甜度都叫啱啱好。虽然饮落士多啤梨味就冇乜但其实杯底度有啲一丝丝嘅士多啤梨肉喺度㗎,而且饮品表面仲有粒睇落似玫瑰嘅士多啤梨喺度添。
抹茶吉士鸡蛋仔伴雪糕
恋爱大过天