2019-01-30 107 浏览
今天老细升职话请食饭,佢带左我去天后永兴街道北工房食晚饭。我地未够七点已经到达,餐厅装修同环境都好好,老细一打开餐牌就熟练地点菜,仲同餐厅老板打招呼,原来佢系熟客😆首先黎个生蚝,卖相靓仔,食落好厚肉,第一款KYS Marine好清甜,好想食多几只;第二款Lambert,更加厚肉,但有种矿物味道,个人较喜欢KYS。䲠鱼刺身,好新鲜,切得好薄,厨师刀工几好,先把萝卜蓉加入酱油,再配上本身质感较硬的䲠鱼,感觉好清新,口感亦变得软了,好味!😋道北鹅肝煲仔饭,面层有三大件鹅肝,加蛋、芫茜等配料搅拌就食得,D饭好香软硬适中,芫茜一定要落先好味,它会令鹅肝饭冇咁油。我本身吾识饮酒,但都觉得个清酒好纯好易入口👍

我本身吾识饮酒,但都觉得个清酒好纯好易入口👍
2019-01-28