2017-12-23 414 浏览
中西fusion向来系香港都几受欢迎,菜式既有中式嘅传统味道之余,又能够有西式嘅风格,真系几特别几吸引。最近湾仔就新开左一间中式fusion既餐厅,位置唔算超近市中心,但系如果知道湾仔嘅地理位置嘅人会清楚,合和中心附近直去有几条街都系好短嘅街,汕头街就系其中一条,开系𠮶个位可能冇乜人留意到,但绝对系值得去试。由于去𠮶阵已经系夜晚,以湾仔系商业区来讲,夜晚的确比较少人喺返呢佢食晚餐,所以冇乜人都唔出奇。佢嘅设计系几特别,算系开放式餐厅,因为好多餐厅都有门,但呢间就冇,一眼望晒咁样,门口更设有几个座位同埋bar枱,可以俾人有休闲嘅时间放松一下。个牛头真系令我觉得好诡异🤣🤣系咪外国兴嘅嘢?btw餐厅除咗高嘅櫈之外,亦有卡位可以坐,所以吾洗惊冇得挨。餐牌就吾多,正式摆枱既餐牌亦只有一个,如果想睇既倒是睇挂墙既menu较好。呢家好多餐厅都会有挂墙式既menu,有优点亦有缺点,优点就系令餐厅更有风格,但缺点就系客人会比较难睇啲字。作为薯仔控既我,又点可以放过呢度都几出名嘅「连侬薯条」?本人冇谂过薯条都可以咁好食你又点会估到薯条系可以同章鱼烧既汁咁夹,仲要上面真系有平时我地食章鱼烧既木鱼!见到啲木鱼

你又点会估到薯条系可以同章鱼烧既汁咁夹,仲要上面真系有平时我地食章鱼烧既木鱼!见到啲木鱼郁下郁下好治愈haha,仲有63度既温泉蛋,全部材料捞埋一齐真心prefect池

连侬薯条

呢间fusion餐厅中西合璧,仲有腊肠 Mac & Cheese同埋牛腩治,我真系有兴趣去试埋呢两样。
连侬薯条