2016-08-18
之前系openrice见依间私房菜既评价都唔错,所以预早book位庆祝屋企人生日~ 我地四个人食,安排狂一间独立细房,房内有电视睇,都算唔错~ 菜单包括大白菜猪肺汤,花雕蛋白蒸蟹,黄金虾,蒸海班,鲜鱼汤什菌,苹果咕噜肉,金银蒜粉丝蒸扇贝及甜品鲤鱼芒果布丁~ 菜汤味道清甜,汤料充足,有住家汤既感觉~ 蒸蟹既花雕味比较重,可以减返少少会好d, 而蟹都几大只,有少少鲜味~ 黄金虾既虾我觉得细只左少少,唔够弹牙,而且蛋黄比较多,稍咸~ 海班味道都ok, 但鱼唔知系未蒸过左头,有d老冇弹性唔够滑~ 鱼汤什菌就冇咩特别,鱼汤味浓多少少更好~ 苹果咕噜肉味道唔错,食入口唔太腻~ 蒸扇贝味道几好,带鲜味又大只,而粉丝都好好味,不过豉油多左少少~ 布丁味道一般, 如果芒果味重d或有芒果肉会较好食~ 总括黎讲,以依个价钱食私房菜都算ok,但味道同预期有少少差距~
菜汤味道清甜,汤料充足,有住家汤既感觉~
鱼汤什菌就冇咩特别,鱼汤味浓多少少更好~
苹果咕噜肉味道唔错,食入口唔太腻~
布丁味道一般, 如果芒果味重d或有芒果肉会较好食~